Szépüljünk

Így kondizott Gábor Zsazsa – Hírességek rég elfeledett edzésprogramjai

Némelyiktől a könnyünk is kicsordul, másik csak szimplán a rekeszizmainkra van jó hatással, míg Marky Mark videóját, valljuk be, ma is örömmel nézegetjük egy kis vizuális feltöltődésért.

Cher

Cher, aki már a 70’-es években megmutatta mindazt, amit Bella Hadidék mostanában próbálnak utánozni alig takaró ruháikban, fitneszvideójához sem akármilyen edzőcuccot választott. A videókazetták hőskorából származó felvételhez mini tütüs szerelése a Baywatch-fürdőrucik legmenőbb fazonjában készült. Igazi tévétorna-hangulat, némi rockos beütéssel.

Mark Wahlberg

Mikor még Marky Mark néven nyomult, Form… Focus… Fitness néven jelentetett meg edzésvideót, amely egyórányi bizonyítékot szolgáltat arra, miért olvadt el mindenki a ’90-es évek elején a rapperből lett filmsztár, Calvin Klein plakátjaitól. A 1993-as fitneszvideó abszolút uniszex, néhány szexi csaj is helyet kapott belőle, demonstrálva, nem csak izompacsirtáknak szól a látvány – és a feladat.

Angela Lansbury

A Jessica Fletchert játszó színésznő a ’80-as években komplett wellnessvideót jelentetett meg. Nem állt meg pár tornagyakorlat bemutatásánál, masszázstechnikákat is felsorakoztató életmódvideójának ma is megfontolandó kulcsüzenete: fogadjuk el önmagunkat. A fitneszvideó szerelmeseit el kell, hogy keserítsük, a színésznő inkább a pilatesre hasonlító, lassú mozdulatokkal operáló feladatokat mutat be, amelyeket az idősebb korosztály is el tud végezni.

Paula Abdul

Tömegtáncba fulladó videóját csak az próbálja ismételni, akinek mennek a lépéssorozatokból álló gyakorlatok, máskülönben eszement ugrabugrálás lesz az eredmény. Az énekesnő 1995-ös videója olyan népszerű volt, hogy 2005-ben visszatapsolták, és immár DVD-formátumban is elérhetővé tették, Paula Abdul pedig azóta is több különböző edzésprogramot, gyakorlatsort mutatott be saját videókban és tévéműsorokban is.

 

La Toya Jackson

Michael Jackson húgocskájának is sikerült a ’80-as években a család népszerűségét kihasználnia, és amellett, hogy több popalbumot is kiadott, az akkoriban menő aerobikvideó-bizniszbe is belekóstolt. 1993-as akciójához persze a szokásoknak megfelelően profi fitneszedzőt is meghívott, és csoportos szeánsz keretében adta át tudását az amerikai háziasszonyok népes táborának. Annak titkát, hogy az extrém szorosra húzott övben hogyan kapott levegőt, sajnos nem árulta el, de biztosan élvezte, hiszen nagyokat hujjogatott közben.

Fabio

Minden idők legcikibb férfimodellje nemcsak a reklámokban és könyvborítókon mutatta meg kigyúrt felsőtestét, de fitneszvideót is készített, hogy megörökítse az utókornak a hihetetlen látványt. Igaz, nincs csaj, aki annyiszor igazítaná meg a haját, mint ő az egyórás videóban, azért mindent bedobott, hogy bebizonyítsa, bárkinek lehet ilyen alakja hatékony edzéssel  – no meg egy kis  tömegnövelővel.

Gábor Zsazsa

Íme a videó, amely bebizonyítja, hogy egy igazi hollywoodi dívának annyi is elég a csodás, fiatalos alak megőrzéséért, ha heti háromszor izmos fiúkák tornáztatják át luxuskörnyezetben, miközben ő csak annyit duruzsol: It’s simple, Darling.

Bíró Ica

Megvolt persze nekünk is itthon a fitneszgurunk, Bíró Ica gondoskodott róla a ’90-es években, hogy tangás edzőruhába bújtatott popsink kőkemény legyen. Sikere pedig nagy volt, ugyanis féltucatnyi fitneszvideót kiadott már, amelyek mellett számos más, az egészséges életmódhoz kapcsolódó tanácsot is megosztott kisfilmjeiben.

 

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top