Szépüljünk

5 megoldás szem alatti táskákra, amely tényleg működik

A sok stressz és a kevés alvás sajnos óhatatlanul is meglátszik a szem alatti táskákon, de azért van néhány tuti módszer, amellyel felvehetjük a harcot ellenük.

1. Uborka helyett krumplit

Az uborkával a szemein pihenő nők képe igazi sztereotípia, és bár az uborkás megoldás sem rossz, még jobb lehet hűvös krumplival próbálkozni. Nyers, behűtött krumplit vágjunk vékony szeletekre, és helyezzük 15-30 percre a szemeinkre. A krumpli tovább megtartja a hideget, ezért még hatásosabb is lehet az uborkánál.

2. Főzz egy teát!

A zöld és fekete teákban található koffein nagyon hatásos lehet a szem alatti táskák ellen. A koffein képes összehúzni az apró hajszálereket, a teában lévő tanninok pedig serkentik a vérkeringést is. Járjunk el ugyanúgy, mint a krumplival: a lefőzött teát hagyjuk kihűlni, és a filtereket hagyjuk 15-30 percig a szemeinken.

3. Mindentudó Aloe vera

Az Aloe vera annyi mindenre jó, hogy fel se tudnánk sorolni, szóval nem meglepő, hogy az E-vitaminban gazdag növény a szem alatti táskákra is gyógyír. A gyulladáscsökkentő hatású Aloe vera ráadásul nemcsak a táskákat szünteti meg, hanem a szemkörnyék bőrét is ápolja.

5 megoldás szem alatti táskákra, ami tényleg működik

4. Életmentő hideg víz

Ha gyors megoldásra van szükségünk, egyszerűen áztassunk be egy törölközőt jéghideg vízbe, és nyomjuk puffadt szemeinkre. Ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb vészhelyzetkezelő megoldás!   

5. Kanalat a hűtőbe!

Ha előrelátóak vagyunk, tartsunk néhány (fém) kanalat a hűtőnkben – ezeket mindig elő tudjuk kapni és kicsit rászorítani a szem alatti táskákra. Szintén expressz gyógyír!   

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top