Szépüljünk

A plus size szépségszalonban minden nő királylánynak érezheti magát

Jamie Lopez profi sminkes, aki imádja a szakmáját. Plus size nőként azonban sokszor szembesült azzal, hogy ha fodrászhoz vagy kozmetikushoz megy, szorongania kell a szalonban a méretei miatt. Elhatározta hát, hogy tesz valamit, amire fel fog figyelni a világ.

Egy hónappal ezelőtt járta be az internetet a hír, hogy egy amerikai szépségszalonban durván megalázták a plus size vendégeket – felárat kértek tőlük ugyanis a pedikürért. Volt is nagy felzúdulás – teljesen jogosan, főleg, amikor egy interjúban a szalon tulajdonosa kibökte, hogy a miértre adott válasz igazából az, hogy többször előfordult már, hogy tönkrement a széke egy-egy túlsúlyos vendég alatt.

És vajon akkor miért nem strapabíróbb széket keres ahelyett, hogy embereket aláz meg? Elvégre egy szépségszalonban pont az lenne a cél, hogy a vendég – tekintet nélkül korra, hajszínre vagy éppen csípőbőségre – jól érezze magát.

Szerencsére van már a világon olyan hely, amelynek pontosan ez a mottója. A tulajdonos Jamie Lopez, aki plus size nőként a saját bőrén is megtapasztalta már, hogy a szépségszalonok bizony sokszor nincsenek felkészülve az átlagosnál nagyobb méretekkel rendelkező vendégekre, pedig az amerikai társadalomban (is) a nők igen jelentős része ebbe a csoportba tartozik. Jamie ezért elhatározta, hogy cselekedni fog sorstársai érdekében. Első plus size szalonját Los Angelesben nyitotta meg, idén áprilisban pedig bővül a vállalkozása.

“Amikor 26 éves voltam, elhatároztam, hogy olyan dolgot fogok tenni, ami megváltoztatja a világot. Most 31 vagyok, és az az öröm ért, hogy az álmomat megvalósíthatom Las Vegasban is” – mondta a nő a Yahoo Beautynak.

A most megnyíló Babydoll Beauty Couture-ben tárt karokkal várják az új frizurára, egy szép sminkre vagy éppen egy frissítő pedikűrre vágyó nőket. És senkinek sem kell amiatt aggódnia, hogy majd kényelmetlen lesz a szék, vagy nem bírja a terhelést, ugyanis 215 centis a szélességük és 360 kiló súlyt is elbírnak.

“Akkor most beszéljünk rólad. Minden nő szeretné szépnek és magabiztosnak érezni magát. Mi minden igényedet kielégítjük, és a célunk, hogy mosolyogva távozz, valahányszor ellátogatsz hozzánk” – olvasható a szalon oldalán. Mi pedig csak üdvözölni tudjuk ezt a remek kezdeményezést, és alig várjuk, hogy itthon is meglássa valaki ugyanezt a piaci rést.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top