Szépüljünk

Így hozd rendbe tavasszal a hajad!

Nemcsak szervezetünk sínyli meg a hosszú telet, hanem a hajunk is. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen újra élettel telivé és gyönyörűvé varázsolhatjuk. Hajápolási tanácsok tavaszra.

A téli hideg és a fűtött helyiségek meleg levegőjének hatására tavaszra szárazzá válik a haj. Ha könnyelműen mellőztük a sapkát, tavaszra gyakran viszket és korpásodik a fejbőr, ami annak a jele, hogy megfázott. A vitaminszegény táplálkozás, a D-vitamin hiánya ugyancsak megteszi a hatását. Van akinek zsírosodik, másoknak kiszárad a haja, megint másoknak a megszokottnál is jobban hullik.

Haladjunk belülről kifelé

“Először is, tartsunk tavaszi vitaminkúrát: együnk minél több friss zöldséget, szezonális gyümölcsöt és igyunk sok folyadékot, valamint napfürdőzzünk minél többet. Szedhetünk plusz vitaminokat is, a témával foglalkozó cikkek a cinket, szelént, kovaföldet, valamint C-, A- és F-vitaminokat javasolják hajunk egészségére. Vagy egyszerűen együnk epret, abban szinte minden benne van ezekből” – tanácsolja Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

Így hozd rendbe tavasszal a hajad!

A szervezetünk meghálálja a törődést. Ha sikerült csordultig tölteni a vitaminraktárakat, akkor testünk felfrissül, kicsattanó formába kerül, és nem mellesleg regenerálódik, széppé és egészségessé válik a hajunk, sőt a bőr és a köröm is.

Háromlépéses hajápolás extrákkal

Kívülről gondos ápolással tehetjük teljessé a haj regenerálását. A háromlépéses hajápolás ilyenkor kiegészül hajápoló tej, a hajvégápoló és a fésülést könnyítő spray használatával. A háromlépéses hajápolás lényege, hogy minden mosás után balzsamozzuk, majd minden harmadik-negyedik hajmosásnál keratinos hajpakolással tápláljuk a hajat. A balzsamot minden alkalommal néhány percig a hajon kell hagyni, majd alaposan kiöblíteni. A keratinos hajpakolást nedves hajra visszük fel, ezután negyed órát hagyjuk hatni, mielőtt kiöblítenénk.

A kúra hetei alatt viszont a törölközőszáraz hajon a haj hosszától függően oszlassunk el két-három pumpálásnyi hajápoló tejet is, csak ezután szárítsuk és formázzuk. Ilyenkor szárítást követően használjunk hajvégápoló szérumot is a száraz hajvégeken, valamint fésülést könnyítő spray-t a hajszálak teljes hosszán. Ez utóbbi megkönnyíti a hosszú vagy félhosszú haj kezelhetőségét, segít megelőzni a kócolódást, és megvédi az elgyengült hajszálakat a rendszeres fésülés okozta fizikai sérülésektől, valamint a statikus feltöltődéstől – magyarázza Lafferton Annamária.

Garantált eredmény, kivéve ha…

Ez a néhány hetes helyes táplálkozás- és hajápoló vitaminkúra csodát tesz a hajjal. A hajbalzsam hidratál, a keratinos hajpakolás helyreállítja a hajszálak felületén keletkezett sérüléseket és megerősíti a hajszálakat, így a haj fényes és erős lesz, valamint könnyen kezelhető és jól formázható marad. A hajformázó tejnek köszönhetően simább, rugalmasabb lesz a haj, emellett hővédő hatása is van, ami az egyre erősebb tavaszi napsugarakkal szemben jól jön. A hajvégápoló pedig nemcsak megzabolázza a rakoncátlan hajvégeket, de megelőzi a töredezést is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top