Szépüljünk

5 tudományos ok, ami a fölös kilóidért felelhet

A súlyfelesleg nem csak a mértéktelen zabálástól kúszhat fel a testünkre. Itt az ideje, hogy kicsit megtapossuk a bűntudatot, félretegyük a felelősséget, és rájöjjünk, hogy valójában a tudomány a ludas a fölös kilók ügyében.

1. A születési éved

Márpedig arról senki nem tehet, igaz? Pedig kutatások szerint az 1942 után születetteknek egyszerűen nagyobb az esélyük az elhízásra

2. A klasszikus zene

Kísérletek bebizonyították, hogy többet eszünk, ha egy étteremben klasszikus zene szól. Az éttermek és kávézók pedig minden jel szerint jól ki is használják ezt a jelenséget. Kösz, Mozart.

3. Éjszakai munka

Sokan kényszerülnek éjszakai munkára, de sajnos az ilyen megtöri a bioritmusunkat, és így elhízáshoz is vezethet – hiszen a test eredetileg arra van programozva, hogy nappal egyen, éjjel pedig aludjon. Ha éjjel is dolgozol, sajnos kevesebbet kell enned, mint amennyit amúgy fogyasztanál.

5 tudományos ok, ami a fölös kilóidért felelhet

4. A környezetszennyezés

Mintha nem lenne önmagában is elég baj, a környezetszennyezés még az elhízásért is felelőssé tehető. A zsíros halakból és húsokból a szervezetünkbe jutó szennyeződés beépülhet a szírszövetbe, így pedig súlyfelesleghez vezethet.

5. Túl sok tévé

Ha csupán napi két órát töltünk a tévé előtt tespedve máris 23%-kal növeltük az elhízás esélyét. De az is veszélyes lehet, ha a tévére alszunk el: annak mesterséges fénye ugyanis csökkenti a szervezetben termelődő melatonin szintjét, így éjjeli emésztésünk nem lesz zavartalan.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top