Szépüljünk

5 tipp, amit minden göndör hajúnak meg kell fogadnia

Rakoncátlanul tekergő, göndör fürtökkel áldott meg a sors? Akkor vigyázz is rá, hogy megfelelően ápold őket!

1. Speciális ápolás

A göndör haj szerkezete más, mint az egyenes hajé, ezért más termékeket is igényel. Speciális sampon, speciális ápoló kell hozzá – próbáljunk lehetőleg szulfátmentes készítményeket keresni!

2. Vegyél vissza

Az is fontos, hogy ne vigyük túlzásba a hajmosást – sokan vannak, akik kénytelenek szinte minden nap hajat mosni, de a göndör lányok ennél szerencsésebbek, nekik bőven elég lehet 4-5 naponta hajat mosniuk!

5 tipp, amit minden göndör hajúnak meg kell fogadnia 

3. Kerüld a hajkefét

A sűrű fogú hajkefe nem túl jó a göndör hajhoz, ellenben egy szélesebb fogú fésű a göndör lányok legjobb barátja lehet. Ha ilyen fésűvel, óvatosan bontod ki a hajat, a göndör fürtök sokkal rugalmasabbak, szebbek lehetnek.

4. Száríts természetesen

Amikor csak lehetséges (szóval nem télen az uszodából hazafelé), hagyd göndör fürtjeidet maguktól megszáradni. A szárazságra amúgy is hajlamos göndör tincseket ugyanis erősen roncsolhatja a hajszárító hője.

5. Selymes álom

Az sem mindegy ám, milyen párnán hajtod álomra a fejed: a selyem vagy szatén párnahuzat a legjobb választás a göndör hajúak számára, ezek ugyanis megakadályozzák, hogy a frizura borzas és sprőd legyen.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top