Szépüljünk

Így védd meg a bőröd Magyarország toxikus levegőjétől

A hétvégére már 17 városban lett veszélyes a levegő az óriási légszennyezettsége miatt, és bár a legjobb lenne ki sem mozdulni, többnyire azért mégis muszáj. De mit kezdjünk ilyenkor, ha nem akarjuk, hogy bőrünk rémes állapotba kerüljön?

A légszennyezés következtében Magyarországon több (17) nagyvárosban is olyan veszélyessé vált a levegő minősége, hogy ott már nem is érdemes levegőt venni. Bár a legjobb lenne ilyenkor azonnal alpesi kulcsosházakba menekülni, erre sajnos a legtöbbünknek nincs lehetősége, szóval kénytelenek vagyunk valahogy boldogulni a helyzettel.

Pedig a szennyezett a levegő a bőrnek sem tesz túl jót, és hiába is váltana mindenki (az utasításokat követve) a tűzveszélyes metrókocsikra az autók helyett, most még valahogy meg kell védeni bőrünket a toxikus levegőtől.

Erre az első és elég kézenfekvő módszer, hogy mossuk meg, amilyen gyakran csak lehetőségünk nyílik rá! Na várjunk estig a szokásos bőrápolási rutinnal – lássunk neki, ahogy hazaértünk a rossz levegőről.

Így védd meg a bőröd Magyarország toxikus levegőjétől

Külön nehezíti a dolgot, hogy a kinti hideg és a benti meleg hatására a pórusaink állandóan kitágulnak és összeszűkülnek, ahogy más hőmérséklettel találkoznak – így sajnos még több szennyeződés tud bejutni a bőrbe. Tisztítsunk alaposan, és a tonizáláson kívül a hidratálásról se feledkezzünk meg!

Két közhely, de fontos közhelyek: igyunk sok vizet, hiszen így védhetjük meg a legjobban bőrünket, és aludjunk, amennyit csak tudunk (azt nem merjünk mondani, hogy sokat), hiszen ilyenkor tud regenerálódni a bőr.

A tisztább levegőig pedig kitartást a bőrünknek! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top