Szépüljünk

Figyelem: a szakáll ideje lejárt

Szakértők szerint már csak idő kérdése, és a bozontos hipszterszakállakat leváltja a bababőr simaságú arc.

Egy csodálatos korszak végét jósolják a férfitrendek szakértői, akik szerint leáldozott a dús szakállaknak. A profik szerint a jelenség 2013-ban indult meg, és meghatározó alakja volt a férfi modell, Ricki Hall, aki a babaarcú modellfiúkkal szemben bozontos szakállal pózolt a kamerák előtt. Aztán jött a hipszter-láz, és már nemcsak a hírességek és a trendkövetők, de szinte minden férfi boldogan eldobta a borotvát, hogy óriási szakáll mögött húzza meg magát. De úgy tűnik, ennek hamarosan vége lehet.

Figyelem: a szakáll ideje lejárt
Ricki Hall, ne borotválkozz meg soha!

Lloyd Hughes, a férfikozmetikumokat gyártó men-ü kreatív igazgatója szerint most újra egyre többen választják a visszafogottabb borostát, vagy a simára borotvált arcot. “Nyilvánvaló, hogy a nagy szakáll trendje leáldozóban van – magyarázza Hughes. – A férfiak először rövidebb szakállra váltottak, most pedig már inkább a borosta a jellemző. Meggyőződésem, hogy ez a folyamat folytatódni fog, és 2017-re a férfiak teljesen simára borotválják majd az arcukat.” Úgy tűnik tehát, hogy a hatalmas szakállak napjai meg vannak számlálva, és nem sokára már csak az igénytelen (azaz az aktuális trendeket nem követő) férfiak hagyják magukon a lompos bozontot.

Egy perc néma csend minden leborotvált arcszőrzetért.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top