Szépüljünk

5 dolog, amit az arcbőröd elárul az egészségedről

A hagyományos keleti gyógyászat szerint arcbőrünk rengeteget árulhat el egészségünkről, sőt szinte tükörként mutatja szervezetünk belső állapotát. Épp ezért megéri különös figyelmet fordítani rá.

1. Duzzadt arc

A duzzadt arc jelezhet túlzásba vitt alkoholfogyasztást vagy magas stressz-szintet. Ezek mind rossz hatással lehetnek a bőr kollagéntermelésére, így az arc könnyen duzzadttá válhat.

2. Száraz bőr

A száraz arcbőr mögött elsősorban a nem megfelelő táplálkozás állhat. Tartsd észben, hogy hiába használod a hidratáló krémeket, ha nem viszel be elég vitamint és ásványi anyagot szervezetedbe!

5 dolog, amit az arcbőröd elárul az egészségedről 

3. Kipirosodott bőr

A piros foltokkal tarkított bőr lehet túlzásba vitt alkohol -vagy koffeinfogyasztás jele, de ugyanúgy jelezhet D-vitamin-hiányt is. Vegyünk vissza a kávéból, és gondoskodjunk a megfelelő D-vitamin-bevitelről!

4. Sárgás bőr

A sárgás elszíneződésű arcbőr utalhat a máj betegségére. Ha sárgának látjuk a bőrünket, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

5. Sápadt arc

Ha a bőröd sápadtabb, mint amúgy, lehet, hogy súlyos vashiányban szenvedsz. Fogyassz vasban gazdag ételeket, és ne feledkezz meg a C-vitaminról sem – ez segítheti a vas felszívódását!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top