Szépüljünk

Csillámpóniktól a gótokig – sminktrendek és sminkcikik az őszi-téli szezonra

A természet lányai, a gótok, rúzsimádók és a csillámpor elkötelezett hívei is örülhetnek az idei őszi-téli sminktrendeknek.

Vonalvezetésből ötös

Legjobb barátunk a szemhéjtus lesz. Az éles, kontúrosan megrajzolt vonalak Oscar de la Renta, a Dior, az Altuzarra és az Atelier Versace kifutóin is feltűntek. Volt, aki a cicás szemsminket maxolta ki, egészen futurisztikus benyomást keltve, más pedig a szemhéjakat vagy épp a szem környékét is vonalakkal, geometrikus formákkal díszítette.

Színek és alakzatok

Az előző smink továbbgondolásaként színpompás változatok is megjelentek a kifutókon, ami az előttünk álló indián nyár tökéletes makeupja lehet. A leglátványosabbak Fendi lányain tűntek fel, ahol kék, zöld, sárga, sőt pinkes színek is előkerültek a tarsolyból. A Diornál az égszínkék, az Atelier Versace kifutóján a full arany smink volt a nyerő.

Az örök szerelem: füstös szemek

Ha úgy érzed, kézügyességed nem elég hozzá, hogy a fentiekhez hasonló, tökéletes ívű vonalakat rajzolj, nem kell elkeseredned. A füstös szemsmink is örök darabbá válik lassan a trendek között, idén ősszel és télen pedig nyugodtan felturbózhatod a drámai hatást, ha ahhoz van kedved.

Csillámok és strasszok

Gyermeki énünk, miközben egy unikornis hátán repked a csillagok között, tapsikolhat örömében, ha meglátja ezeket a sminkeket. Csupa mesebeli ragyogás és mégis, sikerült kellő glamúrt szőni a strasszok és csillámok közé ahhoz, hogy abszolút hordható legyen. Nappalra elég, ha például a tusvonalat dekoráljuk, buliba pedig jöhet a teljes szemhéjra is belőlük.

Piros bogyós, őszi gyümölcsszínek

Nem újdonság, hogy az őszi-téli szezonban a sötétebb színek kapnak hangsúlyosabb szerepet. Idén a rúzsok esetén is mindenképp így lesz. A különböző bogyós gyümölcsök színei mind-mind megjelentek a szájsminkeken, ráadásul nemcsak matt, hanem fényes változatban is.

Gót stílus, újragondolva

A színpaletta legvégén, a még nem fekete árnyalatoknál is érdemes körülnézni, ha igazán drámai hatást szeretnénk elérni sminkünkkel. Ott várnak ránk a sötét burgundi színek, a mély szilvalila árnyalatok, amik a végzet asszonyainak elengedhetetlen fegyverei a lehengerlő megjelenéshez. És őrült dögösek is.

Középpontban a ragyogó bőr

Nincs olyan évszak, aminek sminktrendjei között a natúr sminkek ne kapnának szerepet. Hol ártatlan, szűzies formában, hol a laza sportos vonalat erősítve. Idén ősszel és télen ennek a trendnek a legfontosabb eleme a tiszta, egészségtől ragyogó bőr lesz, amit nem kell több rétegnyi alapozó alá rejteni. Az ajkak esetében elegendő, ha egy kis színezett szájfényt felteszünk, és a szemsminket sem kell túlgondolni: kevés szempillaspirál és a kedvenc nude palettánk világosabb színeinél nem kell több.

És amiket inkább nem ajánlunk…

Megnézem
Összes kép (1)

Fotók: Vogue, Harper’s Bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top