Szépüljünk

5 szupertrendi szépségápolási technika

Strobing, kontúrozás, multimasking, layering, striping. Öt kifejezés, amelyet mostanában igen sűrűn hallhatunk, ha szépségápolásról van szó. Mit is jelentenek pontosan ezek az idegen nyelvű kifejezések, és hogyan alkalmazhatjuk őket?

Istenes Kata, az AVON bőrápolási szakértője, és Szabó Doris, az AVON sminkmestere magyarázta el a technikákat.

Multimasking – többféle arcmaszk egyidejű használata

Az arcmaszkok használata az arcápolási rutin fontos része. Ehhez azonban érdemes tudni, hogy arcunk különböző területein eltérő vastagságú a bőrünk, így más-más jellegű ápolásra szorul. Erre nyújt megoldást a multimasking, amikor egy időben többféle pakolást használunk és viszünk fel az arcunk különböző területeire.

5 szupertrendi szépségápolási technika

A problémásabb részekre, mint az orrunk, a homlokunk vagy az állunk, vigyünk fel mélytisztító arcmaszkot. Orcáinkra tegyünk hidratáló pakolást, míg az arcunk üresen maradt részeire használjunk revitalizáló arcpakolást, hogy energiával töltődhessen fel. Ha pedig mindezzel készen vagyunk, ne felejtsünk el készíteni egy szelfit, és feltenni azt Instagram-oldalunkra a #multimasking hashtaggel.

Layering – azaz az illatok művészi rétegezése

Ki ne szeretné, hogy kedvenc illata egész napját végig kísérje? Az illatok nem csupán bőrünkbe, hanem ruháinkba is beleivódnak, így a legkomplexebb hatást úgy tudjuk elérni, ha ugyanabból az illatból alkotunk rétegeket bőrünkön.

5 szupertrendi szépségápolási technika

Ehhez pedig csupán annyit kell tennünk, hogy egy adott illat teljes portfólióját használjuk, ha van; tusfürdőt, testápolót, testpermetet, dezodort és természetesen utolsó simításként a parfümöt.

Kontúrozás – éles és kifejező vonások

A kontúrozás azt jelenti, hogy sötét és világos színek használatával formázzuk és kiemeljük arcunk természetes vonásait. Ehhez használjuk például az AVON Kontúrozó duót, amelyben egy sötétebb bronzosító és egy világosabb highlighter kapott helyet. Egy lapos kontúrecset segítségével a bronzosítót vigyük fel a hajvonal mentére, az orr két oldalára és az arccsontunk alá – ehhez szippantsuk be az arcunkat, hogy az kirajzolódjon, mert így látjuk a legjobban ezt a természetes vonalat.

5 szupertrendi szépségápolási technika

A highlighterrel világosítsuk a homlokunk közepét, az orrunk vonalát, az állunkat és az arccsontunk felett az orcák tetejét. Ezt követően a kívánt hatás elérése érdekében finoman satírozzuk össze ezeket az árnyalatokat. A kontúrozás az elején nagyobb kihívást jelenthet, de érdemes vele kísérletezni, és megfigyelni azt, hogy ezzel a technikával hogyan változtathatjuk, formálhatjuk arcunkat.

Strobing – finom fényjáték az arcon

A strobing egy másik technika arcunk hangsúlyozására, azonban ezúttal a fény visszaverődésével játszadozunk. Ez kortól függetlenül a nyár egyik abszolút slágere. Használjunk ehhez enyhén csillámló púdert, krémes vagy préselt highlightert.

5 szupertrendi szépségápolási technika

Egy pirosító ecset segítségével vigyük fel a választott sminkterméket az arccsontok élére, az orrunk vonalára, az ajkaink felső részén található Cupido-ívre, a homlokunk közepére és a szemöldökünk alá. Bánjunk óvatosan ezzel a technikával, ha aknés vagy pattanásos a bőrünk, hiszen így könnyen kiemelhetjük a nem kívánatos bőrhibákat is, s akkor nem lesz szép az összhatás. Gyakorlat teszi a mestert ennél is, ezért kísérletezzünk szorgosan a tükör előtt, és ellenőrizzük az eredményt egy gyors fénykép segítségével.

Striping – napcsókolta szín bronzosítóval

Bronzosító vagy az AVON Glow barnító gyöngyök segítségével könnyedén érhetünk el napcsókolta színt arcunkon.

5 szupertrendi szépségápolási technika

Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy egy pirosító ecset segítségével vigyük fel a bronzosítót arcunk azon területeire, amelyeket a leggyorsabban kap meg a nap – az orr vonalára egészen a halántékunkig, az orcáinkra és az állunk csúcsára. Amikor pedig bókok érkeznek gyönyörű, napcsókolta arcszínünkre, akkor biztosak lehetünk abban, hogy tökéletesen elsajátítottuk a striping technikáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top