Szépüljünk

Bevállalnád ezt a fiatalosabb külsőért?

Nem véletlenül született meg a mondás, hogy a szépségért szenvedni kell.

Ki vágyna arra, hogy olyan jeges fürdőt vegyen, ahol a víz felszínén jégkockák úszkálnak? Vagy egyenesen egy jéggel teli kádba ereszkedjen bele?

Pedig ezt kell bevállalnia annak, aki szeretné kiaknázni a hideg víz szépítő hatását. Régóta ismert, hogy a hideg szépít: mivel összehúzza a vérereket, és serkenti a vérkeringést, kipirult, friss megjelenést kölcsönöz. De tudományosan alátámasztottan jótékony hatású az egészségre is: egy amerikai vizsgálat szerint a 12 héten át rendszeresen jeges fürdőt vett alanyoknál maradandóan csökkent a vérnyomás és a koleszterinszint, fokozódott viszont az izomtónus és nőtt a libidó. Sportolóknál is gyakorta bevetett eszköz ez, mert gyógyír a duzzadt, belobbant izmokra.

Ami igazán érdekes a dologban, hogy a kezdeti fájdalmas vacogás lassan alábbhagy, végül melegség önti el az embert. A kádból kiszállva pedig sokkal energikusabbnak, feszesebbnek, élénkebbnek érzi magát. 

Te mire lennél képes a fiatalosabb külsőért?

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top