Szépüljünk

6 természetes tipp, hogy smink nélkül is káprázatosan fess

A kánikulában fullasztónak érezhetjük a sok sminket. A most következő természetes tippeknek hála viszont egész nyárra elcsomagolhatjuk az alapozót és a sminkecsetet!

A nyári melegben fokozottan oda kell figyelnünk, hogyan ápoljuk bőrünket – és itt nem csak a fényvédelemre gondolunk! Egész évben használt sminkjeinket a hőségben nehéznek érezzük, mivel eltömítik a pórusainkat, és alig hagyják levegőhöz jutni a bőrt. Ezért érdemes a nyári hónapok alatt szüneteltetni a napi sminkelési rítust, és inkább természetes trükköket bevetni a szépüléshez. 

6 természetes tipp, hogy smink nélkül is káprázatosan fess

1. A pigmentfoltok és szeplők ellen: citrom

Ha azért használsz alapozót, mert zavarnak az olyan apró bőrhibák, mint a pigmentfoltok vagy a nap szólította szeplők, most figyelj: citrommal is elhalványíthatod őket! Napi három alkalommal dörzsöld át az arcod citromhéjjal, hagyd fent 5-10 percig, majd langyos vízzel moss arcot.

2. Kiszáradt ajkakra: répa és tejföl

A boltokban kapható ajakápolók nemcsak drágák, de sokszor nem is váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ha a naptól vagy a széltől kicserepesedtek az ajkaid, próbáld ki ezt a házi praktikát: keverj össze azonos mennyiségű tejfölt répalével, kend be vele a szádat és hagyd fent 7 percig, miután lemosnád.

3. Szem alatti karikákra: hideg tej

A hosszúra nyúlt nyári éjszakák után reggel karikás szemmel ébredhetsz. De semmi szükség arra, hogy a méregdrága korrektorod után nyúlj! Vesd be inkább Kleopátra tippjét: márts két vattakorongot hideg tejbe, és helyezd a szemedre pár percre.

4. A gyönyörű körmökért: citromlé

A citrom az egyik legsokoldalúbb csodaszer: még a körmeidre is bevetheted. Áztasd a körmeid 15 percre citromlébe, és nemcsak szebbek és fehérebbek, de erősebbek is lesznek!

5. Az erős és ragyogó tincsekért: banán

A tenger, a klóros víz és a napfény nem kímélik az egész évben gondosan óvott tincseinket. Ahelyett, hogy ész nélkül beruháznál mindenféle csodaszerbe, először próbáld ki inkább ezt a házi pakolást: egy érett banánt turmixolj össze egy kanál olívaolajjal, adj hozzá két kiskanál mézet és egy kanál natúr görög joghurtot. Ezt a masszát kend rá alaposan a tincseidre, és hagyd hatni 30 percig, mielőtt lemosnád. Az eredmény lenyűgöző lesz!

6. Az egészséges arcbőrért: kamilla

A szépség belül kezdődik: ha fakó az arcbőröd, segíts rajta kamillateával! A patikában és bioboltokban kapható kamillát áztasd vízbe és hagyd 30 percig állni. Kis mézzel ízesítsd és lassan kortyold el. Ha két héten át minden nap iszol egy csészével, az eredmény látványos lesz!

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top