Szépüljünk

Ennyibe kerül egy nő reggele és ennyibe egy férfié!

Nem meglepő, de ettől még nem kevésbé kiábrándító, hogy mennyivel többet költ egy átlagos nő a reggeli készülődésre, mint egy átlagos férfi.

Az amerikai Glamour videója bemutatja azt, amit valójában mind sejtettünk, de amivel mégsem igazán foglalkozunk. Pedig a számok elég józanítóan hatnak.

A videó egy férfi és egy nő reggeli készülődését dolgozza fel számokban. Sorra veszik, miket használ minden reggel egy nő és egy férfi, és hogy ezek mennyibe kerülnek. Mondjuk nem tudom, mennyire reprezentatív adatok ezek, nem sok férfit ismerek például, aki szakállápolót használna, és nem minden nő használ mondjuk primert, akkor is, ha sminkel. 

Lényeg, hogy a nők persze sokkal, de sokkal többet költenek a reggeli rutinra, ami részben persze azért van, mert a nők több terméket használnak (ami meg természetesen a társadalmi nyomás miatt van), részben pedig azért, mert a nőknek szánt termékeket gyakran drágábban árazzák.

A számok mindenesetre tényleg megdöbbentőek:

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top