Szépüljünk

Erről ismerheted fel a hamis parfümöt

Ha az utcán leszólítanak és eredetinek mondott parfümöt kínálnak, mindig mondj nemet! A termék ugyanis valószínűleg hamis és veszélyes.

A piacra kerülő parfümök ötöde hamis termék, ezekkel pedig nagyon vigyázni kell, ugyanis súlyos allergiás tüneteket, de akár rákot is okozhatnak.

“A használatot követően 1-2 órával, de lehet, 2-3 nappal később is olyan gyulladás jelentkezik a bőrön, ami visszajelzi a szervezetnek, hogy jelentős probléma történt. Egész testre kiterjedő, látványos, gyulladt, viszkető, nedvező bőrtünetek alakulhatnak ki” – figyelmeztetett Wikonkál Norbert bőrgyógyász a hamis parfümök veszélyeire az M1 Kosár című műsorában.

Tavasszal és nyáron még nagyobb a kockázat, ugyanis az UV-fény átalakíthatja a molekulát, mely ettől allergizálóvá válik.

Antal Vali életmód-tanácsadó a műsorban felhívta a figyelmet arra, hogy az olcsó parfümökben található szintetikus vegyületek hatására rákkeltő anyagok szabadulhatnak fel a szervezetben.

Ellenőrizd a kódot!

Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára elmondta: a parfümös üvegeken  szerepel egy kód, melynek  egyeznie kell dobozon szereplővel. Ha nem egyezik, akkor hamis termékről van szó. Szintén árulkodó jel, ha a flakon kupakja műanyagból készült, ugyanis az eredeti termékek kupakját mindig üvegből készítik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top