Szépüljünk

Hatékony bőrápolás a konyhából

Manapság egyre többször nyúlunk a természetes alapanyagokból készült kozmetikumok után, pedig a legzöldebb megoldások sokszor még közelebb, a saját konyhánkban rejtőzködnek.

 1. Tea

Nem véletlenül árasztották el a polcokat a zöld teával dúsított készítmények. Hiszen a tea (ráadásul nem csak a zöld) kiváló alapanyag lehet a bőrápolásban is: a zöld tea csökkentheti a ráncokat, és még a kellemetlen kipirosodást is eltüntetheti, a kamilla pedig hidratálja és puhává varázsolja a bőrt. Kiváló lehet például, ha egy kihűlt teafiltert végighúzunk a szem alatti karikákon.

2. Méz  

Ez az édes, sűrű csoda szuper természetes édesítő és immunerősítő. De talán kevesen tudják, hogy a bőrre kenni is eléggé megéri: gyulladáscsökkentő hatása miatt még a sebek után maradt hegeket is elhalványíthatja, arról nem is beszélve, hogy a lehető legfantasztikusabb természetes hidratálószer.

Hatékony bőrápolás a konyhából

3. Barna cukor

Még egy csodás, természetes bőrápolószer lehet a konyhapultról a barna cukor. Persze nem úgy, ha magunkba tömjük, de úgy annál inkább, ha természetes bőrradírt készítünk belőle. A barna cukor gyengédebb, mint a hagyományos kristálycukor, ezért mindenképpen azt válasszuk ilyen célokra. Keverjük össze valamilyen olajjal, a még selymesebb – és extra hidratáló – hatásért: kitűnő választás lehet például a jojobaolaj.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top