nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szépüljünk
Ezek a meglepő okok is állhatnak a hajhullás mögött

Ezek a meglepő okok is állhatnak a hajhullás mögött

A hajhullás férfiak és nők számára egyaránt rémálom, pláne ha nem is tudjuk, mitől kezdtük el hirtelen elveszíteni korábban dús hajkoronánkat.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

1. Fogamzásgátló

A fogamzásgátló tabletta sok változást okozhat szervezetünkben, és sajnos ezek nem mindig valami kedvezőek. Ha valaki például hiperérzékeny a hormonális változásokra, könnyen előfordulhat, hogy a fogamzásgátló szedése hajhulláshoz vezethet nála. Ilyenkor próbáljunk meg minél alacsonyabb hormontartalmú készítményre váltani.

Ezek a meglepő okok is állhatnak a hajhullás mögött

2. Drasztikus fogyás

A szervezetünk mindig megsínyli a rövid idő alatt bekövetkező, nagy horderejű változásokat, ezért egy hirtelen jött, drasztikus fogyásnak akár hajhullás is lehet a vége. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy a testünkben alacsony szintre csökken az egészséges hajhoz szükséges tápanyagok mennyisége – igyekezzünk ezt minél előbb pótolni.

3. Antidepresszáns

A fogamzásgátlóhoz hasonlóan vannak még olyan készítmények, amelyek hajhullást eredményezhetnek – például egyenes antidepresszánsok is. Sajnos az ilyen gyógyszerek szedése közben fellépő kellemetlen mellékhatások ellen többnyire csak az a megoldás, ha abbahagyjuk a problémát okozó készítmény szedését, bár egyes esetekben a dózis csökkentése is eredménnyel járhat.

Forrás: MSN

Megosztás Facebookon