nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szépüljünk
Kozmetikai szerek, amiket eredetileg teljesen másra szántak

Kozmetikai szerek, amiket eredetileg teljesen másra szántak

Azt hihetnénk, hogy a krémek összetevőit direkt e célra találták ki, de ez nem minden esetben van így.
NLCafé
f Ajánlom

Nem olyan nagy ritkaság, hogy eredetileg más célra szánt találmányok végül meglepő alkalmazási területen kötnek ki: a katonai célra és az űrhajósoknak kifejlesztett eszközök között rengeteg ilyet találunk, a tépőzártól a golyóstollig. De a szépségipar világában is találkozhatunk hasonló jelenséggel.

Hajtömegnövelő. A ragyogóbb, dúsabb hajat ígérő készítmények egyik összetevője lehet a filloxán nevű anyag, amit eredetileg autóüvegen keletkezett repedések, törések rögzítésére használtak, de úgy tűnik, a hajszálakat is eredményesen reparálja.

Szempillanövesztő. Teljesen véletlenül figyeltek fel rá, hogy egy zöldhályog ellen használt szemcsepp hatására a betegek szempillája hosszabb és dúsabb lett. Az üzlet be is indult legott, a hatóanyagot tartalmazó szempillanövesztő ma már kapható is Latisse néven, bár nálunk még nem elérhető, csak külföldről rendelhető.

Mellesleg a szempillákat is megnöveszti
Mellesleg a szempillákat is megnöveszti

Szuper krém – lovaknak. Elizabeth Arden egyik népszerű terméke egy olyan bőrregeneráló krém, amit a híres hölgy eredetileg a telivérei lábára használt, illetve a horzsolásaikat gyógyította vele. Aztán az egyik ügyfele ezzel kente be a gyereke lehorzsolt térdét, és a seb nyolc óra alatt begyógyult. Így lett a lókrémből népszerű kozmetikai termék.

Forrás: everydayhealth.com

Megosztás Facebookon