Szépüljünk

Házi avokádómaszkkal a ragyogó bőrért

A bőrünk megérdemel egy kis természetes kényeztetést, és az avokádóból nemcsak üde szendvicskrémet, hanem szuper arcmaszkot is készíthetünk.

Az avokádó valóságos varázsétel, tele van hasznos zsírokkal, vitaminokkal, antioxidánsokkal és más elsőrangú tápanyagokkal, szóval nem is meglepő, ha nem csak belsőleg, hanem külsőleg is képes csodát tenni. Az avokádóból készült arcmaszk jót tehet a száraz bőrnek, növeli a bőr rugalmasságát, megelőzi a bőr öregedését, ráadásul minden bőrtípusra jó. Mutatunk is három receptet!

1. Sárgabarack-avokádó

Ha kibírjuk, hogy ne együk meg az alapanyagokat, törjünk össze avokádót és sárgabarackot, és a kettő keverékét kenjük a bőrünkre. A gyümölcsben található természetes savak finoman hámlasztanak, a barack A- és C-vitaminja táplálja a bőrt, az avokádóban található E-vitamin pedig a bőrtónust is kiegyenlíti.

2. Avokádó-banán-tojás

Keverjünk pasztát az alapanyagokból és vigyük fel a bőrre. Ez kiváló lehet a zsíros bőrűeknek  hagyjuk 10-15 percig az arcon, így a keverék képes lesz felszívni a felesleges olajat a bőr felületéről.

Házi avokádómaszkkal a ragyogó bőrért!

3. Avokádós-joghurtos csoda

Egy negyed avokádót törjünk össze, keverjünk hozzá egy evőkanál növényi joghurtot, és adjuk hozzá fél teáskanál mézet. Ez a csodás, selymes arcmaszk táplálja a bőrt, így jó választás azoknak, akik száraz arcbőrtől szenvednek. Különösen jó lehet télen, mikor a bőrnek amúgy is szüksége van egy kis extra táplálásra.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top