Szépüljünk

Ez történik, ha nem használsz több körömlakkot

Mi lesz, ha többé nem fested ki a körmöd?

Amikor megérzed a körömlakk szagát, érzed, hogy ez nem valami természetes szag. Ez egy az endokrin rendszert károsító és rákkeltő összetevő miatt van.

Valószínűleg te is éveken át használtál körömlakkot, ahogy mi is, de vajon érdemes mostantól természetesen, lakk nélkül lenned? Ez történik, ha sokáig nem használsz körömlakkot.

Ez történik, ha nem használsz több körömlakkot

Megerősödnek a körmeid
Ha lemosod a lakkot, és nem kened újra, vékony, gyenge körmöket látsz. De ha egy hosszabb ideig nem használsz lakkot, akkor megvastagszik a keratinréteg, s ettől erősebbek és ellenállóbbak lesznek a körmeid.

Eltűnik a sárgás elszíneződés
Ha sokáig erős színű vagy rossz minőségű körömlakkot használtál, az megsárgíthatta a körmeidet. De néhány nap múlva ez az elszíneződés eltűnik. Gyorsíthatod a folyamatot, ha kávéval vagy vörösborral átkened.

Eltűnnek a fehér foltok
A keratinegyenetlenség miatt fehér foltok keletkezhettek a körmödön. Ezt a körömlakk és a lakklemosó okozza. De ha sokáig nem használsz lakkot, eltűnnek ezek a fehér foltok.

Csökken a kémiai terhelés
Nem véletlen, hogy sok terhes anyuka lemond a körömlakkokról. Egyrészt a szüléskor nem látszik a köröm színe, ami az orvosnak fontos információt ad az oxigénellátottságról, másrészt olyan vegyianyag-koktélt tartalmaz a körömlakk, ami vetéléshez, szülési rendellenességekhez, rákhoz, tüdőbetegségekhez is vezethet. És nemcsak a formaldehid, toluol és dibutil-ftalát triója a felelős ezért, hanem a trifenil is, ami képes felszívódni a körmön át is.

Ablak nyílhat az egészségedre
A köröm egy igazi ablak az egészségre. Ha bármi változást észlelsz a körmödön, megvastagszik, elszíneződik vagy állagában változik, az komoly betegségeket jelezhet, mint például a reuma, ízületi gyulladás, pikkelysömör, májbajok, szívbetegség vagy vitaminhiány. De ezeket csak lakkmentes körmökön láthatod.

Olvass tovább körömlakk témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top