Szépüljünk

Ez történik, ha nem használsz többet sminket

Mindenki különböző mennyiségű sminket visel, sőt azok is alkalomtól eltérőek lehetnek. De mi történik, ha soha többé nem használsz sminket?

Mindegy, hogy a sminket pattanások elfedésére vagy egyéb szépségtrükkökre használjuk, az közvetlen kontaktusba kerül a bőrünkkel. Azt pedig tudnod kell, hogy még az organikus vagy a hipoallergén sminkek sem teljesen természetesek. Ha hosszú ideig az arcunkon vannak, a bőrt szárazzá, érzékennyé vagy gyulladttá tehetik.

Mi történik, ha nem használsz többet sminket?

A smink károsíthatja a bőrt
A bőrgyógyászok egyetértenek abban, hogy a sminkeléskor nagyon oda kell figyelni arra, hogy minden eszköz, amit használunk tiszta. Legyen az ecset vagy bármi egyéb applikátor. Ugyanis, ha nem tisztítjuk megfelelően az eszközöket, akkor komoly bőrgyulladás alakulhat ki nálunk. De figyeljünk a termékre is, mert a koszos eszköz azt is beszennyezheti.

A bőrnek megvan a hatalma a gyors gyógyuláshoz
Ha nem használsz sminket többet, az nagyban felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat pattanás vagy egyéb bőrbajok esetén. De ehhez szükség van a rendszeres és alapos bőrtisztításra is. Lehetőleg jó minőségű arclemosót, tonikot és egyéb arcápolót használjunk, és ami nagyon fontos, 2-3 arcmosásonként cseréljünk törölközőt.

Eltűnnek a bőrhibák
Ha néhány napig nem használunk sminket, feltűnhetnek olyan bőrhibák, amiket korábban elfedni akartunk. Ha azonban hosszabb ideig nem használjuk, de megfelelő arcápolókat alkalmazunk, eltűnhetnek a bőrhibáink, és a korábban hatalmas sötét karikáknak látszó probléma alig látható lesz.

Először persze ijesztően hangozhat, hogy soha többé ne használjunk sminket, de hidd el, hosszú távon a bőröd meghálálja a törődést, csodálatosabb lehet, mint amilyen valaha volt.

Olvass tovább smink nélkül témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top