Szépüljünk

10 dolog, amit még az ünnepek előtt megtehetsz magadért

Íme pár jó tanács, amivel nem kell megvárnod a január 1-jét és az újévi fogadalmakat, kezdj el már az ünnepek előtt dolgozni azon, hogy szerethesd a nőt, aki visszanéz rád a tükörből.

A céges ünnepi rendezvények és karácsonyi családi lakmározások után az új esztendőbe lépve sokunknál az újévi fogalmak között kiemelt helyen szerepel: lefogyok! Lelkesen – vagy épp a kétségbeeséstől gyötörve – megvesszük a kondibérletet, a maradék szaloncukrot is kisöpörjük a szekrényből, és jöhet a saláta és csirkemell. Az egészség fontosságát senki sem firtatja, ezért kötelességünk mindent megtenni, hogy  formában tartsuk a testünket.

Az előítéletekkel szemben azonban az egészség nem egy méret, így ránézésre senkiről sem állítható fel teljes kórkép. Hiszen egy testalkat nem árulja el azt, vajon csupán teljes kiőrlésű kenyeret eszünk vagy megy otthon a habzsi-dőzsi. A testünk karbantartása mellett pedig legalább annyira fontos, hogy a lelkünket is ápoljuk, éppen erről szól a pozitív testkép. A magunkra való odafigyeléssel és önmagunk megszeretésével pedig nem érdemes az újévi fogadalmakig várni.

  1. Madarat tolláról, avagy figyelj arra, hogy pozitív emberekkel vedd körbe magad! Sokat tud segíteni a saját önképeden, ha nem az akadékoskodó, utálatos és gonosz megjegyzéseket előszeretettel pufogtató “barátokkal” töltöd napjaidat!
    10 dolog, amit még az ünnepek előtt megtehetsz magadért
  2. Értékeld mindazt, amit a tested érted tesz. A mindennapi apróságok sokaknak nem adatnak meg, így egy áttáncolt este után sokkal inkább köszönettel tartozol a lábaidnak, mintsem kritikával, ha nem elég formásak.
  3. Egész nőként tekints magadra, és ne bizonyos testrészeid miatt marcangold magad, mikor a tükörbe nézel. Nem az anyajegyed vagy a szélesebb csípőd vagy csupán, hanem ezeknél sokkal több! Hozzád tartoznak, a részeid, de ne csupán egy testrészként lásd magad!
  4. Írj listát (én csak pluszos listának hívom, hiszen mindenkiben megvan az a bizonyos plusz!) azokról a dolgokról, amiket szeretsz magadban. Ne csak külsőségekben gondolkozz – persze a csodás szempár és a huncut mosoly kapjon helyet a listán –, hanem a segítőkészséged, vagy épp a humorod is szerethetővé tesz! Minél többet olvasgatod ezt a listát, annál könnyebben tudatosítod magadban, mennyi minden szerethető benned!
    10 dolog, amit még az ünnepek előtt megtehetsz magadért
  5. A testedhez fűződő viszonyodon ugyanúgy kell dolgoznod, akárcsak a szerelmi vagy baráti kapcsolataidon: kedveskedj, tégy olyat, ami jólesik és megérdemled. Legyen az egy relaxáló fürdő vagy egy talpmasszázs, a tested megérdemli, hogy szeresd, hiszen nap mint nap kisegít téged!
  6. Légy tudatos szemlélő, aki meglátja, hogy az őt körülvevő képek sokszor hamisak, és csupán egy marketingkampány részei. Te döntöd el, hogy valóban elhiszed-e, amit a reklámozók üzennek neked: tényleg elrondítanak a ráncok, vagy inkább emléktérképként tekintesz rájuk, melynek állomásai emlékeztetnek mindarra, amit megéltél az elmúlt évek során.
  7. Azt viseld, amiben jól érzed magad! A divattanácsok nevében is benne van, csupán irányadó jellegűek, nem köteleznek semmire. Te szabod meg, milyen összeállítás az, amiben kényelmesen érzed magad és a magabiztosságodat erősíti!
    10 dolog, amit még az ünnepek előtt megtehetsz magadért
  8. Ne légy önmagad legrosszabb ellensége! Nem mások kritikái a legártalmasabbak, hanem azok a talán ki sem mondott dolgok, amiket magadról gondolsz. Csípd el még időben a negatív gondolataidat, és helyettesítsd őket pozitívokkal: az “olyan lapos vagyok ebben a felsőben” mondat helyett inkább dicsérd meg, milyen jól kiemeli az arcodat a felsőd színe. Csak gyakorlás kérdése, s máris másképp tekintesz magadra reggelente!
  9. A szépség összetett dolog, és nem csupán külsőségekből tevődik össze. Emlékezz arra, mikor majd kicsattansz az örömtől, sikeres vizsgán vagy túl, vagy épp meglepett a szerelmed, és máris “jobban érzed magad a bőrödben”. A kisugárzásod sokkal inkább a lelki állapotodtól függ, mintsem a sminkedtől. Éppen ezért ne a testedet hibáztasd egy rosszabb napon, hanem inkább próbáld helyrehozni életed azon területét, ahol valami nem a megszokott kerékvágásban halad.
    10 dolog, amit még az ünnepek előtt megtehetsz magadért
  10. Mindazt az időt és energiát, amit arra fordítasz, hogy kalóriák vagy a kinézeted miatt aggódsz, inkább töltsd el hasznosan, másokat segítve. Nem hiába mondjuk, hogy jobb adni, mint kapni, hiszen miközben embertársad életét teszed jobbá, közben saját magadon is segítesz.
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top