Szépüljünk

Krémmánia: a legtrendibb antiaging arcápolók 2015-ben

Az arcápoló kozmetikumok leggyakoribb ígérete a ránctalanítás. Újabban viszont ez az ígéret már nem tűnik trendinek. Az antiaging témájú újdonságok mostanában a bőr feltöltését, a kontúrok megemelését, a sejtek aktiválását és más hasonlókat ígérik nekünk. Utánajártunk, hogy ezt melyik összetevőkkel teszik, és vajon reálisan mire számíthatunk?

Hialuronsav

Az egyik legdivatosabb alapanyag mostanában a hialuronsav (az INCI listán hyaluronic acid vagy sodium hyaluronate néven találjuk). Ez a bőrünkben természetesen is megtalálható hidratáló összetevő egészen elképesztő mértékben képes a vizet megkötni, saját súlyának akár ezerszeresét is, ráadásul más fontos biológiai funkciókat is ellát a bőrben. Ennek köszönhetően nemcsak szuper hidratáló összetevő, de képes a bőrt feltölteni és kisimítani is. Persze ne várjunk csodákat, de ha a bőrünkön sok aprócska szárazságránc jelent meg, akkor jó eséllyel javulást fogunk látni egy hialuronsavas terméktől.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Paese Tripla Hyaluronic Acid Serum

A Krémmánia egyik kedvenc hialuronsavas terméke, ami háromféle hialuronsavat kombinálva segíti hidratálni és feszesíteni a bőrt. Ráadásul pénztárcabarát az ára is.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Helia-D hyaluron-argán őssejtes krém

A Helia-D professzionális vonalába tartozik ez a hidratáló krém, ami a hialuronsavat argán őssejttel kombinálja, és lifting hatást ígér. A Krémmánián eddig kettő, de annál lelkesebb vélemény érkezett hozzá.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Eucerin Volume Filler

Az Eucerin újdonsága a hialuronsavat magnóliakivonattal és oligopeptidekkel kombinálja, és szintén a bőr feltöltését, kisimítását ígéri.

Retinol

Régi-új trendi összetevő a retinol, vagy más néven A-vitamin, ami ráadásul a független szakirodalom szerint is az egyik legjobban működő, ma ismert antiaging összetevő. Mostanában hozzá kapcsolódnak a legklasszikusabb ránctalanító ígéretek, de pigmentfolt-halványító és általánosan a bőrünket fiatalosabb állapotba “visszaprogramozó” képessége is bizonyított. Ha retinolos terméket választunk, legyünk türelmesek: a teljes hatáshoz hosszabb időre, akár 6 hónapra is szükség lehet.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Avon Anew Clinical Pro+ ránctalanító szérum

Az Avon mostanában újította meg top ránctalanító termékét, amelyben a retinol mellett C- és E-vitamint és peptidet is találunk.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

La Roche-Posay Redermic-R

Hialuronsavat és retinolt is tartalmaz a La Roche Posay széruma, ami egyenletesebb bőrfelszínt, a foltok halványítását és a ráncok simítását ígéri.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment

A legerősebb retinolos termék a magyar piacon, amit ismerünk, 1%-ban tartalmaz A-vitamint. Legyünk vele óvatosak, elég heti 2-3 alkalommal használni.

Növényi kivonatok, olajok

A natúr trendnek megfelelően a gyártók igyekeznek nekünk olyan antiaging termékeket is készíteni, amelyek valamilyen növényi hatóanyag révén ígérnek fiatalodást. Egyelőre nem látni, hogy egy-egy konkrét növényt több gyártó is használna, inkább mindenki igyekszik a saját, jól hangzó növényét vagy inkább növényeit megtalálni. Valóban sok hasznos növény és olaj van a bőr számára: ezek hidratálnak, gyulladást csökkentenek, vagy éppen barnás foltokat halványítanak. Összességében viszont a ránctalanító, antiaging hatásukról általában nincs adat, vagy kevés van, és leginkább csak a cégek saját tesztjeire és ígéreteire támaszkodhatunk.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Alverde Zell Aktiv szérum

Most nyerte el a hónap krémje címet a Krémmánián az Alverde újdonsága, ami a kék hibiszkuszkivonatot állítja középpontba, és a bőrsejtek megújulásának segítését ígéri.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil

A The Body Shop újdonsága az Oils of Life család, amit háromféle növényi magolajat (fekete köménymag, kaméliamag és csipkebogyómag) kombinál a termékekben, és feszesebb, rugalmasabb és ragyogóbb bőrt ígér.

Krémmánia: a legjobb anti-aging arcápolók

Clarins Super Restorative Remodelling Serum

A high-end vonalon a Clarins újdonsága ez a szérum, és olyan egzotikus növényeket használ, mint a harungana, a lándzsás útifű és a Montpellier sziklarózsa, amelyek így együtt a bőr újramodellezését és feltöltését ígérik.

Még több cikk a Krémmániától az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top