Szépüljünk

Hogyan kell szemöldököt szedni?

Ha elhanyagoltuk a szemöldökünket, vagy véletlenül túlságosan beleszedtünk, a felsorolt tippek segítségével könnyen helyrehozhatjuk a hibát.

Néhányunknak nagy feladat megtanulni, hogyan is kell jól szemöldököt szedni, a megfelelő formát kialakítani. Pedig érdemes rászánni az időt, mert a szemöldök tetoválása és borotválása már régen nem divat. Az utóbbi években erősen tartja magát a természetes szemöldökforma, és ez a trend a legnagyobb sztárok szemöldökén is jól megfigyelhető. Ők nagyon jól tudják, hogy nem szabad a szemöldököt túl vékonyra szedni, hanem a természetes formáját megtartva maximum kicsit igazítani rajta.

Hogyan kell szemöldököt szedni?

Mielőtt nekiugranánk a szemöldökszedésnek, ki kell találnunk, hogy milyen szemöldökforma passzol az arcunkhoz. A természetes formájú szemöldök a szem belső zuga fölött szélesebb,
és a szemöldök legmagasabb pontjától szépen folytonosan vékonyodik a szem külső zuga felé. A szemöldök optimális hosszúságát a mindenki által ismert ceruzateszttel határozhatjuk meg: A
ceruzát először tartsuk függőlegesen az orrcimpánk széléhez igazítva, ahol találkozik a szemöldökvonallal: ez a pont jelöli az ív kezdetének optimális pontját. Utána a ceruza egyik végét változatlanul az orrcimpa mellett tartva mozgassuk a szemünk külső sarkáig, ekkor a ceruza kijelöli a szemöldök ívének végpontját. A jól kialakított szemöldök íve a hossz 3/4 részében emelkedik és 1/4 részében lejt.

Ha már tudjuk, hogy milyen szemöldököt szeretnénk, akkor rajzoljuk elő szemöldökceruzával, hogy egyfajta szamárvezetőként legyen segítségünkre. A szedés előtt mindenképpen fésüljük a szemöldök szálait a kívánt formának megfelelően.

Előfordulhat, hogy valakinek pokoli fájdalmat okoz a szempillaszedés. Ezen úgy segíthetünk, hogy a szemöldökünket jégkockával hűtjük, mielőtt nekiesünk a szemöldökcsipesszel. Könnyebben megy a szedés akkor is, ha a bőrt megfeszítjük: a hüvelykujjunkkal és a mutatóujjunkkal húzzuk szét a bőrt. A szálakat mindig a növekedés irányának megfelelően rántsuk ki. A legtöbb szemöldök esetében – persze ha a természetességre utazunk – elég, ha a szemöldöktől távol növő, a formából kilógó erősebb szálakat kiszedegetjük, és a szemöldökök közötti, az orrnyereg fölötti területet is megkopasztjuk.

Ha véletlenül beleszedünk a szemöldökbe, akkor érdemes a szemöldökceruzával kicsit satírozni, így nem látható, hogy apró, kopasz lyukak keletkeztek. A szemöldökceruza vagy a púder színe
pont olyan árnyalatú, vagy eggyel világosabb legyen, mint a hajunk és a szemöldök, különben oda a természetesség. Szedés közben többször fésüljük át a szemöldököt, így minimális lesz a hibázás esélye. Ha rakoncátlanok a szőrszálak, használjunk hajzselét vagy szemöldökzselét.

Aki otthon nem boldogul a szemöldök formájának kialakításával, forduljon a kozmetikusához. Ha egyszer megvan a tökéletes íve, akkor otthon sokkal, de sokkal könnyebb lesz kordában tartani a rendszeres szedéssel.

Így változtatható a szemöldök formája:

Hogyan kell?

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top