Szépüljünk

10 haszontalan szépségtipp, amire ne hallgass

Mindenkinek más az ízlése a sminkelés, szépítkezés terén, de vannak olyan szépségtippek, amelyek begyűrűztek a köztudatba, pedig jobb lenne, ha nem követnénk egyiket sem.

1. Citromot teszel az arcodra

A ragyogóbb arcbőrért kellene az arcunkat citromkarikákkal ápolnunk. Állítólag még a szeplőktől is megszabadulhatunk. Sajnos azonban a citromból az arcunkra szivárgó lé többet rombolhat hosszú távon, mint amennyit használ. Kiszárítja a bőrt, a természetes olajokat kimossa belőle, és még akár irritációt is okozat.

10 haszontalan szépségtipp, amire ne hallgass

2. Elhanyagolod a sminkecseteidet

Az ecseteid érted élnek és dolgoznak minden nap, úgyhogy megérdemlik a törődést. Ne feledd, hogy a sminkecsetek nemcsak felviszik az arcodra a sminket, hanem össze is szedik az arcodról a baktériumokat és zsírokat, ha sokat használod őket. Tisztítsd lelkiismeretesen, nem is kell hozzá speciális tisztítószer, a samponoddal is kimoshatod mindet.

3. Nem használsz rúzst, mert azt mondták, hogy az időseknek való

A merész rúzs mindenkinek jól áll, mindegy, milyen korban vagy. Fiatalos, világos színeket használj, kombinálva egyszerű szemsminkkel, és nem hibázhatsz. A szemüveges embereknek különösen jól áll a rúzs, ellensúlyozza a szemüveg hangsúlyát az arcon.

10 haszontalan szépségtipp, amire ne hallgass

4. A zsíros bőrt nem hidratálod

Az olajos réteg könnyen eltávolítható bőrradírral és tonikkal. Sőt gyakran azért zsírosodik, mert ki van száradva, és ilyenkor a természetes védelmi rendszer kicsit túllő a célon, és több olajat termel. Tehát ha zsíros a bőröd, tisztítsd meg, és utána hidratálj.

5. Sokszor fésülködsz

Nem kell naponta százszor megfésülni a hajadat, mert csak eltávolítod belőle a természetes olajokat, amitől kiszáradhat és töredezhet. Ez még inkább igaz a göndör hajúakra, úgyhogy ők főleg tartsák távol magukat a fésűtől, használják az ujjaikat helyette.

6. Fura DIY módszerekkel pumpálod fel a szádat

Most nagy divat, hogy pohárral vagy borssal csinálnak maguknak a fiatalok Angelina Jolie-szájat, pedig nem elég, hogy csúnya lesz tőle a szájuk, de még sérüléseket is okozhatnak maguknak. Jobb lenne megbékélni inkább az adottságainkkal, és nem megszállottan mássá maszkírozni magunkat.

10 haszontalan szépségtipp, amire ne hallgass

7. Minden alkalommal radírozod a bőrödet

Nem bírjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontosak az olajok a bőrödnek. Néha jó ötlet, hogy felfrissítsük a bőrt bőrradírral, de semmiképpen nem minden nap. Kiszáríthatja, irritálhatja és érzékennyé teheti a bőrödet, ha túl sokat használod a bőrradírt.

8. Sminkeltávolító kendőt használsz arctisztító helyett

A sminkeltávolító kendők tökéletesek arra, hogy ne legyenek pandamaciszemeid reggelre a sminkedtől, de jobb nem csak ezzel tisztítani az arcodat. Az a gond velük, hogy a bennük lévő kemikáliák nem tesznek jót a bőrödnek, ha egész éjszaka rajta maradnak. A száraz vagy érzékeny bőrűek lehetőleg egyáltalán ne használjanak ilyen kendőket.

9. Ragasztót használsz a mitesszerek eltüntetésére

Egy leheletvékony ragasztóréteg, amit le tudsz húzni az arcodról, és ez majd eltávolítja a kis fekete pöttyöket. Az a rossz hírünk van, hogy a mitesszerektől nem fog megszabadítani, viszont a bőrödet szépen tönkreteszi. Gyorsan felejtsd el ezt a tippet.

10. Lehűtöd vagy felmelegíted a szemceruzádat

A kicsit megolvasztott szemceruza nem azt a füstös eredményt adja, amit várnál tőle, hanem csak elkenődik a szemed körül. Egy másik trend, hogy a hűtőben tartják a szemceruzákat, de tévhit, hogy akkor jobban fognának, mint szoba-hőmérsékletű társaik. Ha drámai pillantásra vágysz, akkor ezek helyett a trükkök helyett inkább használj tust.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top