Szépüljünk

Hitted volna? 168-féle veszélyes anyagot kensz a bőrödre naponta

Belegondoltál, vajon hányféle kozmetikumot, bőrápolót kensz magadra mindennap? Egy felmérés szerint a nők naponta átlagosan 168-féle kémiai anyagot visznek fel a bőrükre, melyek veszélyesek is lehetnek.

Egy nonprofit csoport felmérése szerint az amerikai nők átlagban napi 168-féle vegyszert kennek a bőrükre. A samponoktól a testápolókig, a személyes szépségápolási holmik meglehetősen széles skáláját használják, melyek számtalan összetevőt tartalmaznak.

Hitted volna? Naponta 168 féle vegyianyagot kensz magadra

A vizsgálócsoport úgy találta, a nők naponta átlagosan 12 különböző kozmetikai terméket használnak, amelyek 168-féle összetevőből állnak. A férfiak kevesebb testápolási, kozmetikai termékkel is beérik, bőrük naponta átlagosan 85 különböző vegyi anyaggal érintkezik. A tinédzserek ugyanakkor napi 17 különféle kozmetikumot kennek a bőrükre, az azokban található vegyi anyagok, mint például a parabének, bekerülve a véráramba a hormonrendszert is befolyásolhatják.

További cikkek kozmetikum témában az NLC-n:

Forrás: ABC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top