nlc.hu
Szépüljünk

Tanácsok hosszú hajhoz

Hosszú haj: 6 tipp, hogy könnyedén megnöveszthesd a hajad

A hosszú hajhoz nem csoda kell. Csupán néhány tanácsot kell betartani, és persze nem árt a türelem sem!

A hajnövesztés nem gyerekjáték. A legfontosabb hozzávaló a türelem. Csodát ígérő szereket persze találhatunk, de jobban járunk, ha betartjuk inkább ezeket a tanácsokat, és elfogadjuk, hogy a hosszú hajhoz idő kell! 

1. Hosszú hajhoz idő kell

Fogadd el, hogy a hosszú hajhoz idő kell, hajad nem nő meg egyik hétről a másikra. Havonta átlagosan nagyjából egy-másfél centivel lehet hosszabb. Ha hosszú hajat szeretnél, jelmondatod a türelem legyen.

2. Az olló a barátod

Bármilyen furcsának tűnik, mégis hajnövesztéskor az olló a legjobb barátod. Hajad egészséges növekedése érdekében legalább két-három havonta meg kell igazíttatnod frizurádat. A vágás felfrissíti a hajvégeket, amelytől hajad szebbé válik.

Hogyan növesszem meg a hajat

Hajnövesztés tanácsok. (fotó: Profimedia)

3. Balzsamozd

Az egészséges hosszú haj titka a hajmosások utáni balzsamozás. Még fontosabb ez, ha festeted a hajad. A balzsamok feltöltik a hajad proteinnel, és megóvják a hajvégeket a károsodástól.

4. Segítenek az olajos pakolások

Használj rendszeresen olajos pakolást. Ezt magad is elkészítheted otthon, ha tiszta kókuszolajhoz mandula- és jojoba-olajakat keversz, majd eloszlatod a nedves hajon. Hagyd a törölközővel becsavart hajadon a pakolást hetente egyszer legalább 20 percen át, majd samponnal alaposan öblítsd ki a hajadból.

6 tipp, hogy könnyedén megnövesztheted a hajad

5. Inkább hajkefét használj a hosszú hajra

Fésű helyett hajkefét használj, amely kíméletesen bánik a hosszú hajjal is. Hajad nedvesen a legsérülékenyebb, ezért csak nagyon óvatosan vagy inkább szárazon fésüld át.

6. Hideg vízzel öblíts

Hajmosást követően hideg vízzel öblítsd át a hajad. Nem kell, hogy kellemetlenül hideg legyen a víz, de fontos, hogy fejbőrödön hűvösnek érezd. A hideg vizes öblítés ugyanis felpezsdíti a vérkeringést, ami serkenti a hajhagymákat, ezzel együtt pedig a hajnövekedését.

Ha kész a frizura, sminkeljünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top