Szépüljünk

Rövid haj: 7 ápolási tipp, hogy a hajad gyönyörű legyen

A rövid haj gondozása épp olyan körültekintést igényel, mint a hosszú frizuráké. A legfontosabb hajápolási tippeket osztjuk meg veled.

Sokan gondolják úgy, hogy a rövid haj nem igényel különösebb ápolást. Eláruljuk, tévednek: a rövid haj legalább annyi odafigyelést igényel, mint a hosszú.

1. Száraz hajjal bújj ágyba

Zuhanyzás, fürdés után gondosan szárítsd meg rövid hajad, mert ha picit is nedves marad, mielőtt aludni mész, reggelre úgy elfekszed, hogy kénytelen leszel hajat mosni és frizurádat beszárítani.

2. Nélkülözhetetlen hajdúsító készítmények rövid hajra

Szárításakor érdemes hajdúsító készítményeket használnod, melyek természetes tartást biztosítanak rövid frizurádnak.

3. Levegőn szárítsd

Ha teheted, legalább hetente egyszer hagyd a levegőn megszáradni a hajad. A hajszárító károsíthatja a hajvégeket, ezért is engedd meg néha magadnak ezt a luxust.

Rövid haj: 7 ápolási tipp, hogy hajad gyönyörű legyen

4. Sűrű fésű helyett hajkefe

Fésű helyett inkább kicsi kerek hajkefével simítsd rövid hajadat. Hajsütővas helyett is inkább a kímélőbb meleg levegős, kefével ellátott hajformázókat válaszd.

5. Szárazon formázd

A hajformázó készítményeket, mint a zselé, a hajlakk vagy a hajvégápoló olaj, a megszárított hajra használd és mindenkor csupán keveset. Hajad tovább megtartja formáját, ha a különféle készítmények nem nehezítik el.

6. Ne használj erős készítményeket

Az erős (strong) hajformázó készítmények ugyan egész napra megtartják rövid frizurádat, de ragacsosnak tűnhet azoktól a hajad. Jobb választást kínálnak a közepesen erős gélek és hajlakkok.

7. Havonta vágasd

A rövid hajat rendszeresen és viszonylag gyakran után kell igazíttatni, hiszen formáját a növekedéssel könnyen elveszítheti. A legjobb, ha havonta vágatod, így mindig frissnek és tökéletesnek tűnik.

 

További cikkek rövid haj és annak ápolása témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top