Szépüljünk

Ez lenne a pasik kedvenc frizurája?

Hányszor, de hányszor kérdeztük már magunktól a tükör előtt állva, hogy vajon tetszeni fog-e a frizuránk a szerelmünknek? Egy tanulmány szerint az alábbi női frizurákért rajonganak a férfiak. Mi azonban azt mondjuk, hogy az a lényeg, hogy te jól érezd magad a választott hajkreációval!

Egy német weboldal kutatásában 1600 férfi vett részt. Mindössze 17 százalékuk volt bizonytalan abban, mi is az, ami igazán tetszik neki, a többség nagyon is jól megfogalmazta, milyen hajat tart vonzónak. 

Természetes haj mindenekelőtt

A férfiakat egyáltalán nem izgatják fel azok a frizurák, amik úgy néznek ki, mintha órákat ültünk volna egy fodrászatban. A megkérdezettek 69 százalékának tetszik jobban egy természetesnek ható frizura, mint egy tökéletesen beállított. Ez így rendben is van, de mit értenek a pasik a természetes szó alatt? A kutatás erre is kitért: kiderült, hogy a férfiaknak a lágyan leomló hosszú vagy félhosszú hullámok tetszenek, de egy kissé összeborzolva, rendezetlenül. Ez pont az a frizura, amit Hollywoodban már régóta favorizálnak a sztárok, ahogy Jessica Alba és Kate Hudson is. Szerintük az ilyen frizurát viselő nők nagyon nőiesek, egyáltalán nem bonyolultak, és kevés időt töltenek fürdőszobában, a tükör előtt. 

Frizurák, amik tényleg tetszenek a férfiaknak

Frizurák, amik egyáltalán nem tetszenek

Arra a kérdésre, hogy melyik az a frizura, ami a legkevésbé tetszik nekik, a megkérdezett férfiak 64 százaléka a hidrogénszőkére festett hajat említi. 49 százalékuk az egészen rövid pixie-frizurát is szörnyűnek találja. A bubifrizura is csak 22 százaléknak tetszik, de ezzel is megelőzi a hosszú, hátközépig érő egyenes hajat, ami a tesztben részt vevő pasik 14 százalékának jön be.

Drasztikus változás – így készül hosszú hajból a Miley Cyrus-féle pixie:

 Még több frizura a Nők Lapja Cafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top