Szépüljünk

Szemöldöktetoválás: satír vagy szálas, esetleg mindkettő?

Sokan azért ódzkodnak a szemöldöktetoválástól, mert természetellenesnek tartják, pedig a mai technikákkal már egészen természetes hatást is el lehet érni. Kérdés, hogy melyiket válasszuk?

A satír régen és ma

A satír régen egyenlő volt a koromfekete színű, tömött szemöldökkel, ma már szerencsére sokkal jobb a helyzet. A profi szalonokban speciális, sminktetoválásra alkalmas gépekkel készítik a szemöldök satírozását, és többféle színárnyalattal, jó minőségű festékekkel végzik a műveletet.

Előtte-utána, púderes hatású technikával

Előtte-utána, púderes hatású technikával

A mai modern változat, az úgynevezett lágysatír, határozott kontúrvonalak nélkül készül, és púderes hatást ad. Tartós megoldást jelent: akár 2-3 évig is szép lehet a szemöldökünk. A festék ez idő alatt fokozatosan tűnik el a bőrből, csúnya elszíneződést nem hagy maga után, így lehetőségünk van később az arc változásaihoz illeszkedő új formát kialakíttatni. Általában egy-két óra, amíg elkészül egy szemöldöktetoválás, ezután nagyjából 28 nap alatt hámosodik vissza tökéletesen a bőr, és alakul ki a kívánt szín is.

Satírozott szemöldök tribal technikával

Satírozott szemöldök tribal technikával
Készítette: Barcsai-Gáspár Orsolya

Ha a satír árnyalata tényleg jól passzol a bőr és hajszínünkhöz, fokozhatja a szépségünket és nem lesz hivalkodó. Mégis sokan vannak, akik az erőteljesebb vonalat szeretik, ezért a szakemberek még ma is használják a határozott kontúrvonalú satírt, más néven tribal technikát, amely karakteressé teszi az arcot, és feltűnővé a szemöldököt. A legtöbb festékkel készül, és a legkésőbb kopik ki: 3-5 év alatt.

A melírozott hatás még természetesebb

Az aprólékosabb munkát igénylő száltechnika vékonyan tetovált szálacskákból épül fel, a szőrnövekedésnek megfelelő irányban. Természetes, szolid hatású, főleg azoknak ajánlható, akiknek szép ívű, de ritka szőrzetű a szemöldökük, és nem akarnak nagy változást.

Szálazot szemöldök, előtte-utána

Szálazott szemöldök, előtte-utána
Készítette: Barcsai-Gáspár Orsolya

A legújabb 3D száltechnika abban különbözik a simától, hogy nemcsak egy, hanem 2-3-féle színt is felhasználnak a tetoválásra. Ez a fajta melírozás mélységet ad a szemöldöknek, így még természetesebbnek fog hatni. Ha ezt választjuk, gyakrabban kell karbantartani szemöldökünket, (kb. 1,5 évente), mert viszonylag kevés festékanyaggal készül, viszont senkinek sem fog feltűnni, hogy tetováltattunk, csak az, hogy mennyire szépek vagyunk.

Szálazott szemöldök 3D technikával

Szálazott szemöldök 3D technikával
Készítette: Patkós Alexandra

A technika tovább is finomítható: már hazánkban is elérhető az Artistry szálazás, amely nem géppel, hanem kis kézi eszközzel készül, és még precízebb vonalakat ad. A hab a tortán, hogy a kétféle alaptechnika ötvözhető: például egy szálazott, halvány színnel alásatírozott szemöldök szintén gyönyörűen illeszkedhet az archoz.

Szálazott szemöldök Artistry technikával

Szálazott szemöldök Artistry technikával
Készítette: Patkós Alexandra

Egy elrontott szemöldök is korrigálható

A szemöldökhöz kapcsolódó sztereotípiákat ideje elfelejteni. Bartus Márta nemzetközileg elismert smink- és orvosi tetováló például azt az elvet vallja, hogy a fekete színű satírozás senkinek sem lehet előnyös, ezért kérésre sem vállal ilyet. Ha mégsem úgy sikerül a szemöldökünk, ahogy szeretnénk, akkor valószínűleg rossz helyen kopogtattunk. Szerencsére van némi remény, a régi szín elfedésével vagy lézeres kezeléssel még egy elrontott szemöldököt is lehet javítani és szebbé tenni.

Elrontott szemöldök javítása

Elrontott szemöldök javítása
A javítást készítette: Barcsai-Gáspár Orsolya

Az árak változóak, függ attól, melyik város melyik szalonjába térünk be, és milyen technikát kérünk vagy javasolnak nekünk. Ennek tükrében kb. 18 ezer forinttól 80 ezer forintig költhetünk a szemöldökünkre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top