Szépüljünk

Ő a világ legszebb muszlim nője – fotó

Foglalkozása: informatikus.

Tunéziai informatikust választottak a világ legszebb muszlim nőjévé. A 25 éves Fatma Ben Guefrache 17 vetélytársát utasította maga mögé az indonéziai Prambananban rendezett szépségversenyen, és győzelme után azt kívánta, hogy Allah, a mindenható segítse őt Palesztina és a szíriai nép felszabadításában. A szépségkirálynő aranyórát, aranydinárt és mekkai zarándokutat nyert.

Forrás: zimbio.com
Forrás: zimbio.com

A döntősök fejkendőt viselve vonultak végig a kifutón, a zsűrit pedig nemcsak szépségükkel, hanem Korán-ismeretükkel is le kellett nyűgözniük. A versenynek elsősorban az a célja, hogy megszüntesse az előítéleteket.

A Miss Muszlim (World Muslimah) a nyugati világban megszokott szépségversenyekre adott válasz. 2011-ben hozták létre, de igazán nagy visszhangot 2013-ban keltett, amikor a Miss World döntőjét rendezték Indonéziában. A muszlim országban hetekig tiltakoztak a szépségkirálynők bikinis felvonulása ellen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top