Szépüljünk

Így tüntesd el a pigmentfoltokat!

A pigmentfoltokkal elbánni nem egyszerű. Ha hajlamosak vagyunk rá, akkor egy kis napsütés hatására hipp-hopp előjönnek, elhalványítani vagy eltüntetni őket pedig hónapok munkája. Most segítünk, hogy mit és hogyan érdemes használni a lehető legjobb eredményért.

A makacs pigmentfoltok ellen a legjobb összetett stratégiát alkalmazni. A különböző, pigmentfolt elleni hatóanyagok más-más elveken működnek, és ezeket ügyesen kombinálva fogunk a leggyorsabban eredményt elérni:

  1. Fényvédők

    A nap olyan mértékben ront a folthelyzeten, hogy ha nem használunk minden reggel egy magas faktorú, minőségi fényvédőt, akkor kár is strapálnunk magunkat bármi mással. Hiába van ősz, és hiába van ködös reggel, kenjük csak fel azt a fényvédőt! Legalább SPF 30-asat válasszunk, de ha még magasabb faktorszámú, az se baj.

  2. Melanin termelődését gátló hatóanyagok

    A bőrünkben lévő pigmentet melaninnak hívják, és ha helyenként túl sok termelődik belőle, az barnás foltokat, szeplőket okoz. Ha sikerül a melanintermelést kordában tartanunk, akkor elvágjuk a foltok fennmaradásához szükséges pigmentutánpótlást. Ebbe a csoportba tartozó hatóanyagok többek között az arbutin, a kojisav, a fehér eperfa kivonat és a niacinamid. Legyünk türelmesek, mert ezek az összetevők az új pigment képződését gátolják, a már meglévőkre nem hatnak, így viszonylag lassan, három-négy hónap után hoznak látható eredményt.

  3. A bőrsejtek megújulását felgyorsító hatóanyagok

    Bőrünk sejtjei folyamatosan hámlanak, és megújulnak maguktól is, de üdébb, frissebb, egyenletesebb bőrképet kapunk, ha ezt a folyamatot egy picit meggyorsítjuk. Ha pigmentfoltjaink vannak, akkor pedig különösen érdemes, mert ezek a hatóanyagok segítenek a már meglévő foltok gyorsabb eltüntetésében. A két legfontosabb, ebbe a kategóriába eső összetevő a retinol (A-vitamin) és az AHA savak, azon belül is a glikolsav. Ráadásul ezek nemcsak a foltokat halványítják, de a ráncok ellen is nagyon hasznosak.

Reggel a bőrápolás utolsó lépése legyen mindig a fényvédő krémünk, alá pedig válasszunk egy szérumot, amiben melanintermelést akadályozó hatóanyagok vannak. Esténként pedig kedvenc hidratáló krémünk alá használjunk egy minőségi retinolkezelést és AHA hámlasztót (akár felváltva a kettőt) és egy-két hónap alatt a foltoknak el kell kezdeniük halványodni. Legyünk kitartóak és türelmesek, meglesz az eredménye!

Most pedig íme, néhány szuper termék a foltok ellen:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top