Szépüljünk

Mi a pláne a CC krémekben?

Alighogy megszoktuk a BB krémeket, hamarosan megjelentek a polcokon az utódjaik is, a CC krémek. De vajon miben tudnak többet vagy mást nyújtani, mint az elődjeik?

CC vs. BB

A BB krémek Németországban születtek azért, hogy elfedjék és egyben kezeljék is különféle szépészeti beavatkozások nyomait, hegeit – innen ered a nevük is, a beauty balm (szépségbalzsam). A termék Dél-Koreában lett felkapott, és az ottani hírességeknek köszönhetően hamarosan világszerte ismert és kedvelt kozmetikum lett. Az “eredeti”, koreai BB krémek sikere után hamarosan megjelentek a nyugati márkák változatai is, még magyar BB krémek is születtek. Aztán gyorsan ugrottunk is egy betűt az ABC-ben, és jöttek a CC, vagyis a color correct (színkorrekciós) krémek. Ezek a BB-khez hasonlóan szintén többfunkciós termékek, a fő különbség pedig az, hogy a CC-k erősebb fedést ígérnek.

CC vagy sem?

Bár elvileg a CC krém egy lépésben kezeli és elfedi a bőrhibákat, és a megfelelő fényvédelemről is gondoskodik, a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a reggeli bőrápolás egészét nem érdemes kiváltani vele. A saját tapasztalataim, a krémmániás vélemények és az összetevőlisták átböngészése alapján is úgy gondolom, hogy sok esetben csak a tubus felirata dupla C-s, a beltartalom egy mezei fényvédős színezett hidratálókrém tudásával ér fel.

Ez persze nem jelenti azt, hogy rosszak lennének a CC krémek. Sőt nagyon is jó és népszerű darabok vannak közöttük. Viszont nem fog csalódás érni minket, ha elsősorban úgy tekintünk rájuk, mint a színezett hidratálók vagy alapozók egy újabb alternatívájára. Még a BB-khez képesti fő ígéretet, az erősebb fedést se vegyük mindig készpénznek: például a Krémmánia egyik legnépszerűbb darabja, a Bourjois CC krémje kifejezetten gyengéden fed, és a színkorrekciót a benne lévő színes pigmentekkel, nem pedig erős fedéssel valósítja meg.

A legjobb CC krémek

Íme a Krémmánia legnépszerűbb CC krémjei, olcsótól a drágáig, jól fedőtől a természetes hatásúig.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top