Szépüljünk

Kémiaitól a barnítóig: nagy fényvédőkörkép

A fényvédőválaszték hatalmas: arcra és testre való, felnőtteknek, gyerekeknek és babáknak készülő, magas védelmet adó, vagy épp barnulást elősegítő termékeket is találunk a boltokban. Segítünk választani!

Mielőtt fényvédőt választasz, jó tudni, hogy két nagy csoportba sorolhatók a termékek:

  1. Ásványi vagy fizikai fényvédők: Ezekben a készítményekben két ásvány, a titán-dioxid és a cink-oxid adja a fényvédelmet, mégpedig úgy, hogy a bőr felszínén maradva visszaverik a napsugarakat. Érzékeny bőrűeknek, napallergiásoknak, terhes nőknek és két éven aluli kisbabáknak ezeket ajánlom. Egy nagy hátrányuk van: általában nehezen kenhetők és gyengébb vagy erősebb fehéres réteget hagynak a bőrön.
  2. Kémiai fényvédők: Sokféle összetevőből állnak, és ezek nem visszaverik, hanem elnyelik a napsugarakat. Hátrányuk az ásványi szűrőkkel szemben, hogy kevésbé stabilak, és az érzékeny bőrt is nagyobb valószínűséggel irritálják, előnyük viszont az, hogy kozmetikailag kellemesebbek, ezért belőlük igazán nagy a választék.

Ásványi fényvédők

Arcra és testre valókat, színezett és színtelen, babáknak és felnőtteknek való változatokat válogattunk össze.

Megnézem
Összes kép (1)

Kémiai fényvédők

Ha nem érzékeny a bőrünk, akkor a strandra belőlük érdemes a leginkább választani. Nagyon praktikusak a nagy, sprés kiszerelésű flakonok. Felnőtteknek és gyerekeknek valókat is válogattunk.

Megnézem
Összes kép (1)

Fényvédők speciális igényekre

Ma már speciális igényekre is készülnek fényvédők. Akár barnulást elősegítő változatot, akár matt hatásút, vagy éppen rozaceás bőrre való fényvédőt szeretnél, találni fogsz neked valót!

Megnézem
Összes kép (1)

Még több fényvédőért és vásárlói véleményért kattints a Krémmániára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top