Szépüljünk

Legyél óvatos, ha színes körmöket akarsz!

Szeretjük a körömlakkot. De nem szeretjük a lakkozással járó macerát. Teszteltük, melyik lakk az, amelyik gyorsan szárad, és szépen is fed.
Legyél óvatos, ha színes körmöket akarsz!Körömlakkot majdnem mindenki használ, így aztán majdnem mindenki szenved is vele. Nehezen jön le, viszont könnyen lepattog, rengeteg ideig szárad, nem fed szépen – ezek szoktak lenni a leggyakoribb gondok. Mi most az utóbbi két szempont alapján vettettünk vizsgálat alá 8 különböző lakkot.
 
Mindegyik márkából más-más színt használtunk, hogy könnyebben megkülönböztessük őket, és bár először azt terveztük, hogy kizárólag gyorsan száradó darabokat tesztelünk, mégis vegyes lett a mezőny. Jó is, hogy így alakult, mert egészen érdekes eredmények születtek.

Fő szempont a tempó és a fedés

Először is persze nekiálltunk a festésnek. Nem különösebben foglalkoztunk azzal, hogy szép legyen, sokkal fontosabb volt, hogy tempósan haladjunk, és egyforma idejük legyen megszáradni. Egyetlen réteget festettünk belőle, azt viszont kényelmesen, ahogyan az ecset lehetővé tette. Ecsetekben egyébként nincs túl nagy eltérés, jól lehetett bánni mindegyikkel.
 
A kérdés sokkal inkább az volt, hogy a művelet végén, amikor már adtunk a száradásra is 4 percet, hogyan reagálnak a körmeink, ha mondjuk kókuszreszelékben kezdünk turkálni. Egy lakk ugyanis nem akkor szárad meg igazán, amikor látványra már kopog, hanem akkor, ha a felszíne egyenletes marad valamilyen közepesen erős külső behatásra is. Valószínűleg mindenki feküdt már le aludni abban a hitben, hogy sikeresen befejezte a manikűrt, miközben reggel mégis szembesült vele, hogy az ágynemű ráncai nyomot hagytak a körömlakk felszínén. Nem túl szívderítő.
 
És persze hiába szárad meg gyorsan egy lakk akkor, ha valójában alig fed. Ilyenkor ugyanis muszáj két réteget felkenni belőle, tehát ugyanott, esetleg még hátrébb tartunk, mint egy jól fedő, viszont közepesen száradó darabbal. Ennek szellemében néztük tehát a helyzetet.
 

Elvérzett egy gyors száradást ígérő termék…

A kókuszreszelékkel nem kíméltük a kezünket, persze lássuk be, hogy túlságosan nagy kárt ennek nem szabadna tennie 4 perc száradás után, még akkor sem, ha tényleg lelkiismeretesen turkálunk benne. És akkor jött is mindjárt az első meglepetés. Először is meg kellett állapítanunk, hogy egészen tisztességesen teljesített a lakkoknak több mint fele. A legtöbb egyáltalán nem lett matt, és nem is ragasztotta magára a kókuszt.
 
Persze azért volt, amelyik igen. Legyél óvatos, ha színes körmöket akarsz!A MaxFactor narancssárga színű Glossfinitiyje nem úszta meg az erőpróbát. Kettőnknek is kókusz ragadt arra a körmére, amelyikre ezt kentük. Mentségére szóljon, hogy nem kecsegtet gyors száradással, cserébe állítólag 7 napig becsülettel fent marad. Szépen is fed. Fel is mentettük volna a száradási szigor alól akkor, ha nincs másik olyan lakk, amelyik szintén hagyományosan szárad a terméknév alapján, és mégis kiállta a megmérettetést. Így aztán ezt a példányt kiejtettük, mert gyors készülődés közben nem igazán számíthatunk rá.
 
A She Stylezone-t már két dolog is felmenti: először is kevesebb kókusz ragadt rá, mindössze egyetlen körmön hasalt el, és egyébként sem szerepel a leírásban, hogy gyors tempót várhatunk tőle. Ezt tehát egyelőre bent tartottuk.
 
Kiejtettük viszont szigorúan az Astor Quick’n Go termékét, mert hiába hirdeti az üveg, hogy 1 percen belül megszárad a lakk, mégis bőven ragadt rá a kókuszból, ezt pedig egy gyors száradást ígérő termék esetén kutyakötelességünk szigorúan számon is kérni.
 

Hiába szárad gyorsan, ha csíkos lesz a végeredmény

Maradt tehát 5 körömlakk, ezek tényleg szépen tartották magukat, örültünk is neki, hogy ilyen jó találati esélyekkel indulunk, ha a száradási problémára keressük a megoldást. Kérdés persze, Legyél óvatos, ha színes körmöket akarsz!hogy szépen fednek-e. Ezen a ponton pedig kénytelenek voltunk 2 másik terméktől is megválni. Az Essence Colour&Go valóban jó választás lehet, ha sietnünk kell valahová. Eltekintve attól, hogy kifejezetten csíkosan fogta be a körmünket, nem fedett jól, muszáj lett volna tehát még egy réteget felkenni belőle. Csak hát akkor hol marad a gyors tempó és a gyors száradás… A She Stylezone itt már szintén távozott. Engedékenyek voltunk vele az első körben, hiszen csak az egyikünk körmére ragadt kókusz, és nem is szerepel rajta ígéret gyors száradásra, viszont nem fedett egyenletesen, igényelt volna még egy réteget, tehát két követelménynek is hiányosan tett csak eleget. Szintén félretettük az egyébként itt éppen világoszöld L’Oréalt. Az igazán szép hatáshoz mindenképpen szükséges lett volna, hogy újra rákenjünk egy adag lakkot. Nem lettünk tehát igazán kisegítve az egyébként grátiszként nyújtott szép száradási idejével.

A dobogósok közé váratlan befutó került

A MaxFactor Max Effect, a Miss Sporty Quick Dry és a Manhattan Quick Dry viszont ledobta magáról a kókuszt, gyönyörűen befedte a körmünket, tehát egyértelmű nyertesnek bizonyultak. Külön dicséret egyébként a Miss Sportynak azért, mert a három dobogósból ez volt az egyetlen példány, amelyik extra szolgáltatásként nyújtotta a gyors száradást, ráadásul árban is az egyik legkedvezőbb az összes kipróbált darab közül.
 
Miss Sporty Quick Dry 599 Ft
Max Factor Max Effect 1599 Ft
She Stylezone 799 Ft
Max Factor Glossfinity 2099 Ft
L’Oréal 1199 Ft
Manhattan Quick Dry 899 Ft
Astor Quick’n Go 1499 Ft
Essence Colour & Go 499 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top