Szépüljünk

Szabad szappanozni – nagy szappankörkép

A szappanról elsősorban a kézmosás jut eszünkbe. Holott talán nincs még egy kozmetikum, ami ilyen sokoldalú lenne. Szappant ma készítenek hajmosásra és arctisztításra is, és ebben rengeteg kis magyar manufaktúra is segítségünkre van.

Arclemosó szappanok

A bőrünk az egész testünkön az arcunkon a legvékonyabb és a legérzékenyebb is. Ráadásul legalább háromféle textúrájú és érzékenységű, hisz más a szemünk körül, és teljesen más a homlokunkon. Igazán gyengéd és természetes megoldást kínálnak a maximálisan kímélő arclemosó szappanok – legtöbbször sokkal kevesebb vagy zéró kemikáliát tartalmazva a bolti szerekhez képest.

Megnézem
Összes kép (1)

Samponszappanok

Furcsa lehet első alkalommal szappannal hajat mosni, de ezek a szappanok kifejezetten a hajra lettek kitalálva. Néha igényel némi többletmunkát a lemosás, mert víztől függően egy kis ecetre is szükség lehet az öblítéshez, de a tapasztalatok arról szólnak, hogy ebben az esetben is megéri természetesre váltani a vegyi verzióról.

Megnézem
Összes kép (1)

Testszappanok

Már elkészítési technikája miatt is sokkal könnyebb tiszta, vegyszermentes szappant találni, mint tusfürdőt. Van, aki az illat miatt, de van, aki problémás bőre miatt használ inkább szappant fürdéskor. Ám jól ki kell választani, a kézmosó szappanok még a sokat bíró bőrnek sem ajánlottak.

Megnézem
Összes kép (1)

Kézmosó szappanok

A többihez képest a kezed bőre a legkevésbé érzékeny, bár sokaknak hamar kiszárad. A legkönnyebb beszerezni olyan szappant, amivel kezet moshatsz. Folyékony és szilárd verziókat egyaránt megtalálsz; a lényeg, hogy neked megfeleljen.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top