Szépüljünk

A legnagyobb szemöldökbakik

Gondolkodtál már azon, hogyan alakult a szemöldökdivat koronként? Tudod a módját, hogyan lehet tökéletes szemöldököd? És azt, milyen hibák vezetnek a legnagyobb szemöldökbakikhoz? Bloggerünk cikkéből mindenre választ kapsz.

Egy kis szemöldök-történelem

Már az egyiptomi fáraóábrázolásokon is tökéletesen látszik, hogy a szemöldökük minden esetben milyen gyönyörűen ívelt, dús és erőteljesen fekete. Ez nyilván nem véletlen. Akkoriban mind a férfiaknál, mind a nőknél elfogadott volt az erős smink, valamint különféle festések, ékszerek használata, miért is pont a szemöldökük maradt volna ki a tökéletes összképre való törekvésből?

A szemöldök ápolása és gondozása nemcsak Egyiptomban, de valamennyi későbbi kultúrában is megjelent. Az ókori görögök például ásványi anyagok darálékával vagy korommal festették be, de ugyanígy használtak különböző segédeszközöket a dúsabb hatás elérése érdekében  az iráni vagy mexikói dinasztiák is. A történelem során – az aktuális divat váltakozásával együtt – felváltva kerülnek előtérbe a vékony szemöldökök és a dús, szinte már összeérő ívek… A teljes cikket a 40 és annyi blogon találod.

Mindent a szemöldökről
 

Szemöldökdivat és bakiparádé napjainkban

Napjainkban talán ismét a szépen ívelt, nem túl vékony és nem is túl vastag szemöldök van divatban. Természetesen minden esetben figyelembe kell venni az arc formáját, a frizura színét is, mert ezek is meghatározhatják az optimális színt, vastagságot és ívet.
Aki nem bízik saját ügyességében, kérjen segítséget kozmetikustól. Mivel szemöldökünk keretbe foglalja az arcunkat, és jelentősen meghatározza a tekintetünket is, nagyon fontos, hogy mindig a tökéletességre kell törekedni. Elég egy mellényúlás, és hosszú hetekre elronthatjuk egész megjelenésünket.

Sokszor nem is gondolnánk, hogy mennyire meghatározó funkciója van a szemöldökünknek, és csak akkor látjuk ezt be, amikor szembetalálkozunk egy kevésbé jól sikerült próbálkozással. Íme, néhány példa szemléltetésként.

Az egyik leggyakoribb baki a túlszedés. Ez a tipikusan “na még egy kicsit innen, na még egy kicsit onnan” érzés, aminek következtében aztán meglepő eredmények születnek. Ilyenkor aztán jön a szemöldöktus, hogy kicsit korrigálja a hiányosságokat, amitől aztán végképpen minden tönkremegy. Ennek már csak egyel durvább verziója a leborotvált, majd újrarajzolt, netán tetovált szemöldök.

Mindent a szemöldökről
 

A leggyakrabban előforduló másik hiba az előző konkrét ellentéte, amikor túlságosan vastag marad a szemöldök, esetlegesen némi tussal szintén megbolondítva.

 

Mindent a szemöldökről
 
További szörnyű szemöldökbakit a 40 és annyi blogon találsz, sőt azt is megtudhatod, hogy hogyan lehet tökéletes szemöldököd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top