Szépüljünk

Vigyázz a lejárt szavatosságú sminkcuccokkal!

Sokan vagyunk úgy azzal, hogy nem tudjuk, vajon mikor jár le az általunk megvásárolt sminktermékek szavatossági ideje. Meddig célszerű használni egy szempillaspirált vagy egy szájfényt? – bloggerünk ebben nyújt segítséget.

Nagyon oda kell figyelnünk a kozmetikai termékeink megválasztására és a lejáratára is, éppúgy, mint az ételeinkre. Most már minden kozmetikai terméken fel kell tüntetni a lejárati időt. Ezt felbontástól számítjuk.

A felvitt termékek 60 százaléka beszívódik a bőrünkön keresztül. Így nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű és tisztaságú termékeket vásároljunk. A folyékony termékek szavatossági ideje hamarabb lejár, és jobban oda kell rájuk figyelni, mint a por textúrájúakéra. Lásd például a púdereket.

Felbontás után a levegőben, a kezünkön, az applikátoron és az ecseten lévő baktériumok nem kímélik a sminkszereket. Ezért nagyon fontos a higiénia és a rendszeres eszköztisztítás is. Ha ez nincs meg, akkor előfordulhat, hogy allergia, bőrpír alakulhat ki a bőrön. Alábbiakban olvasd el, mit milyen időközönként kell cserélned.

De pontosan mennyi idő után kell kidobni őket? Válasz a Sminkkommandó blogon.

Meddig használhatjuk a sminkcuccainkat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top