Szépüljünk

Már a szemszínt is lehet plasztikázni

A színes kontaktlencsék helyett itt a szemszínváltoztató műtét.

Egy New York-i szemészorvos, dr. Kenneth Rosenthal fejlesztette ki azt a műtéti eljárást, mellyel meg lehet változtatni a szem színét. A beavatkozás során egy úgynevezett mesterséges íriszimplantátumot, vagyis egy vékony, orvosi minőségű szilikonimplantátumot ültetnek be a szembe, mely küllemében megváltoztatja az írisz színét. A műtét nagyjából 15 percet vesz igénybe, helyi érzéstelenítésben végezhető, ha pedig a páciens később úgy dönt, az implantátumot el is lehet távolítani.

A(z) “Te plasztikáztatnád a szemszíned?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Semmi esetre sem.

Az eljárás megoldást jelenthet például heteroktrómia esetén, azaz amikor a két szem színe eltérő, de nyilvánvalóan akkor is, ha valaki egész egyszerűen más színű szemet szeretne, mint amilyet a természettől kapott.

Az implantátumok gyártója azt állítja, az implantátum nem befolyásolja a látást, vagyis aki a műtét előtt jól látott, utána is ugyanolyan jól fog, ha pedig szemüveges volt, ettől a beavatkozástól nem javul meg a látása.

Bár a műtét elvileg biztonságos, egyeseknél fertőzéseket, gyulladásokat és fényérzékenységet, sőt egyéb szövődményeket is okozhat.

A beavatkozásról készült videó eléggé felkavaró látvány, ezért nem ágyaztuk be, de ha bírod az ilyesmit, saját felelősségre, ide kattintva megnézheted.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top