Szépüljünk

Legyen csókálló a szád a csók világnapján!

Július 6-án van a csók világnapja. Készítsd fel az ajkadat az ünnepre!

Radírozz!

Az ajkadnak ugyanúgy szüksége van nagyjából hetente a radírozásra, ahogy az arcbőrödnek és a testednek. Méz, barna cukor, valamint mandula- és/vagy olívaolaj keverékéből akár házilag is készíthetsz ajakradírt, de készen is megveheted, méghozzá a legváltozatosabb ízekben: a rágógumitól a piña coladáig. Általában a bolti ajakradírok fő alapanyaga is a (barna) cukor, amihez különféle tápláló olajokat adnak. Állagában némileg eltér a megszokottól a stiftes ajakradír, ám rendeltetését tekintve ez is ugyanúgy radírozásra való.

LUSH Bubblegum, Lumiere ajakradír
LUSH Bubblegum, Lumiere ajakradír, BOMB Piña Colada, The Body Shop Lipscuff

Az ajakradírt az ujjaddal vagy a stift segítségével vidd fel a szádra, majd dörzsöld át vele, végül a maradékot töröld le! A radír eltávolítja az elhalt hámsejteket, így megelőzi vagy megszünteti a szád kicserepesedését. Emellett puhává és egyenletessé teszi az ajkad bőrét, amit így még sminkelni is könnyebb.

Ápold!

Az ajakápoló használata szintén nagyon fontos nem csupán télen, de a nyári hónapokban is. A Carmexet a világ talán legjobb ajakápolójaként tartják számon, rengeteg profi sminkes is ezzel dolgozik, nem véletlenül. A balzsam fő összetevői a méhviasz, a kámfor, a mentol és a fenol: jellegzetesen bizsergeti az ajkakat, gyorsan megszünteti a kicserepesedést, és utólag sem szárít, ráadásul a leégéstől is véd, ami nyáron különösen lényeges.

Carmex, The Body Shop Shea Lip Butter, Logona Bio Calendula, Manna Fénylő mosoly ajakbalzsam
Carmex, The Body Shop Shea Lip Butter, Logona Bio Calendula, Manna Fénylő mosoly ajakbalzsam

Ha inkább az organikus termékeket részesíted előnyben, a méhviasz alapú, különféle olajokkal, körömvirággal gazdagított ajakápolók közül érdemes válogatnod. Szintén jó választás lehet egy sheavajas ajakápoló, mivel az afrikai „csodavaj” – mellyel nemrégiben hosszabb cikkben is foglalkoztunk – az ajkak bőrének is jót tesz, felpuhítja és hidratálja, valamint a káros napsugaraktól is megvédi.

Rúzsozz!

Ápolás után – de tényleg csakis azután – jöhet a szájfény vagy a rúzs. Idén nyáron divatosak a natúr és halvány rózsás árnyalatok, illetve a kifejezetten vivid, merész pink, a narancs és a korallpiros, valamint a lila.

Szájféynek: Bobbi Brown, Maybelline, Estée Lauder Pure Color, lancome Juicy Tubes

Szájfények: Bobbi Brown, L’Oréal Glam Shine, Estée Lauder Pure Color, Lancome Juicy Tubes

Rúzsok: Chanel Coco Shine, Shiseido, Maybelline, Artdeco, MAC Tropical Taboo

A természetes színek natúr és szemhangsúlyos sminkekhez illenek leginkább, a pink, a narancs és a korall rúzsokat tussal húzott szemsminkkel párosíthatod, míg a lila rúzzsal erősen szájhangsúlyos sminket készíthetsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top