Szépüljünk

Húsz egyforma nő közül választanak szépségkirálynőt

A Dél-Korea szépe verseny indulói nem azért tűnnek döbbenetesen hasonlónak, mert az ázsiai arcokat gyakran egyformának látjuk…

Ha rápillantunk a Miss Dél-Korea verseny idei döntőseinek fotóira, olyan érzésünk lehet, mintha ugyanazt a lányt látnánk, más és más frizurákkal. Pedig a képeken húsz különböző személy látható.

A hasonlóság oka nem az, hogy az ázsiai arcok számunkra általában egyformának tűnnek, ugyanis az interneten olvasható vélemények szerint maguk a dél-koraiak, illetve a japán és kínai hozzászólók is úgy vélik, hogy a versenyzők szinte teljesen egyformák, az úgynevezett “koreai műanyag arcot” viselik.

A szépségverseny idei döntősei
A szépségverseny idei döntősei

Dél-Koreában rendkívüli mértékben elterjedtek a plasztikai műtétek, egy tavaly készült felmérésben az ország fővárosában, Szöulban élő, 18 és 49 év közötti nők 20 százaléka elismerte, hogy átesett már valamilyen szépészeti beavatkozáson. A nők többsége nyugatias arcvonásokat igyekszik műttetni magának, a legnépszerűbb beavatkozás a szemhéj-operáció, de sokan csináltatnak formásabb orrot, finomabb vonalú állat is. Összességében véve a külső etnikai jellemzőiktől szabadulnak meg, aminek következtében végül is egyformák lesznek.

“A műtétek elveszik az egyéniségüket és a különlegességüket és ez szomorú. A legtöbben szépek lennének a beavatkozások nélkül is, de ha azt mondod nekik, hogy a koreai arcvonásaik igazán gyönyörűek, olyan, mintha a falnak beszélnél” – írta az egyik közösségi oldalon egy hozzászóló. “Koreában élek és az idősebb nők gyakran  jegyzik meg, hogy a fiatal lányok a plasztikai műtétek miatt már nem látszanak koreainak többé” – így egy másik komment.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top