Szépüljünk

Szimpatikusabbnak tartjuk azokat, akiknek ugyanolyan színű a hajuk, mint nekünk?

Elgondolkodtató, hogy talán azért szimpatizálunk bizonyos emberekkel, mert ha felszínesen is, de hasonlítanak ránk.

Azt már régóta tudjuk, hogy hasonló a hasonlónak örül, és hogy a párválasztásnál is arra törekszünk, legalábbis tudat alatt, hogy olyan partnert találjunk, aki hozzánk hasonlít, vagy bizonyos szempontból egy kicsit jobb, mint mi. Utóbbi azonban csak a nőkre érvényes, amiként lehet az is, hogy szimpatikusabbnak találjuk azokat a nőket, illetve embereket, akiknek ugyanolyan színű a hajuk, mint a miénk.

Szimpatikusabbnak tartjuk azokat azokat, akiknek ugyanolyan színű a haja, mint nekünk?A Bellasugar weboldal informális felmérése alapján ez a jelenség általános, és annyival magyarázható, hogy az „ismerősség” érzete egyben szimpátiát is kelt. Ez nyilván nem csak a frizurára vonatkozik; gyakran látjuk például, hogy a barátnők testalkatukban, hajviseletükben, sőt néha még a vonásaikat tekintve is hasonlítanak egymásra.

Zooey Deschanel, aki jelenleg minden tömör frufrut viselő fiatal lány példaképe, például azt mondta, hogy neki Audrey Hepburn volt a példaképe; aki szintén sötét hajú frufrus nő volt. Zoey azzal magyarázta a rajongását, hogy „úgy gondolom, az ember néha inkább az olyan emberekhez húz, akiknek hasonló a hajuk”.

Neked is hasonló a hajad, mint a legjobb barátnődnek, vagy inkább hasonlóságtól eltérő szempontok alapján alakul benned a szimpátia?

Mit használjak zsíros hajra? Erre a kérdésre is választ kaphatsz a Válaszkereső oldalon. Persze ha téged más érdekel, bármilyen témában kérdezhetsz, a közösség megadja a megoldást!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top