Szépüljünk

Teszt! Terítéken a hajcsavarók és hajsütővasak

Egyenesből göndör – de mivel? Segítünk eligazodni a tucatnyi hajcsavaró és hajsütővas között. Teszteltük a készülékek gyorsaságát, azt, hogy mennyire tartósak a bongyor fürtjeink, és hogy mennyire könnyű használni a kütyüket.

Tartós fürtök türelmeseknek
A trendrovat kedvence

Régóta szemeztünk a kúpos sütővassal, épp itt volt az ideje, hogy kipróbáljuk. Leginkább a nagyon hosszú hajú hölgyeknek ajánljuk. Mivel ezeken a típusokon nincsen csíptető, így a hajunk végéből hagyjunk picit lelógni, vagy használjuk a speciális védőkesztyűt. Ez ugyan megvédi a kezünket attól, hogy megégessük magunkat, de nehezebb benne gyorsan leválasztani a tincseket.
A kúp sütővassal akkor érünk el szép eredményt, ha igazán vékony tincseket csavarunk fel, és legalább hatos-hetes fokozaton használjuk. Első használatkor – a megszokott hajsütővasakhoz képest – lassabban végeztünk, de szerintünk ez csak gyakorlás és kézügyesség kérdése.

Tartósság: 5/5 – még másnap is fantasztikusak voltak a fürtjeink.
Mennyire könnyű kezelni: 5/4 – csakis a kesztyűk miatt vontunk le egy pontot.
Gyorsaság: 5/3 – első használathoz idő és türelem kell.

Tipp: A hullámokat ne fésüljük ki a végén, így sokkal szebbek lesznek.
Észrevétel: Ez adja a legszebb textúrát.

Élet a kreppelő után

Fiataloknak tökéletes

Emlékeztek még a régi hajkreppelőkre, amik kissé esetlen és nem túl szép tartást adtak a hajnak? Na és a nehéz sütővasakra, amikkel olyan sokáig tartott szép loknikat csinálni? Ez a hullámvas valahol pont azt ötvözi, ami a kettőből hiányzott. Ne várj tőle loknikat, de dús, természetes hullámokat igen. Három fokozaton is kipróbálhatod, és a reggeli hajtásban akár 10 perc alatt belőheted vele a frizurádat. Mi leginkább fiataloknak ajánljuk, ezek a pimasz fürtök nekik állnak a legjobban!

Tartósság: 5/5 – még hajlakk sem kell hozzá!
Mennyire könnyű kezelni: 5/4 – azért erő kell hozzá.
Gyorsaság: 5/5 – azoknak, akik mindig elalszanak, tökéletes.

Tipp: Miután végeztél, 4-5 tincset fésű segítségével óvatosan fésülj hátra,  emeld meg, és hullámcsattal tűzd hátra!
Észrevétel: Használata mellett tápláld kellőképpen a hajadat balzsammal és pakolással.

Ezt szeretnéd? A szepsegbolt.hu oldalon ezt is megtalálod!
Ezt szeretnéd? A szepsegbolt.hu oldalon ezt is megtalálod!


Szerelem első látásra
A sztárok rovat kedvence

Bevalljuk, nekünk is voltak fenntartásaink a harmadik termékkel szemben. Mert ha valami egyszerre két dolgot is tud, és ráadásul ugyanolyan jól, az mindig gyanús. De már az első hajtincsnél beleszerettünk a hajvasaló és -göndörítőbe. Kezdjük ott, hogy ezt a legkönnyebb használni, nulla kézügyesség is elegendő hozzá. Több fokozaton kipróbálhatjuk, alig 2 perc alatt már maximálisan felmelegszik. Aki selymes, de szögegyenes hajat szeretne, az megkapja. Aki feldobná a lenyalt, kivasalt haját, az pici, vagy akár nagy hullámot is varázsolhat az első tincsekbe. De az egész frizuránkat is sikerült loknisra varázsolni mindössze 15 perc alatt.

Tartósság: 5/3 – hajlakk nélkül hamar elengedik magukat a loknik.
Mennyire könnyű kezelni: 5/5 – ha lehetne, hatost adnánk.
Gyorsaság: 5/5 – egy hétig használtuk, és soha nem késtünk el!

Tipp: Igazi romantikus frizurát varázsolhatsz magadnak!
Észrevétel: Ha hajvasalóhoz szoktál, kezdetben légy óvatos, könnyen elfelejti az ember, hogy a külső borítás is felmelegszik a loknik miatt.

Vasal és göndörít
Vasal és göndörít


Romantikusoknak

A nagyi és Kate Middleton is imádná

A hajcsavaró már túllépett a fémhengereken és a szivacsdarabokon. A tesztünk alatt felmelegíthető hajcsavarószett lett a leginkább megosztó darab. A középhosszú hajúaknál nem ez lett a befutó, de a mellig érő fürtökkel rendelkező tesztelőnk egyenesen imádta. A legszebb, „hagyományos” loknikat  ezzel érheted el. Reggel, amikor felkelsz, dugd be a készüléket, hagyd, hogy felmelegedjenek a csavarók, és attól függően, hogy a fejed különböző részein milyen loknikat szeretnél, tekerd fel a közepes, kicsi és nagy felmelegített csavarókat, majd rögzítsd őket a hozzátartozó csipesszel. Ezután nincs más dolog, mint megcsinálni a gyerekek reggelijét, sminkelni, öltözködni. Indulás előtt szedd ki a lehűlt csavarókat, és már készen is vagy.

Tartósság: 5/4 – ha teheted, kerüld a hajlakkot.
Mennyire könnyű kezelni: 5/4 – egy hét után igazi „Gedeon bácsi” leszel.
Gyorsaság: 5/2 nekünk a mindennapi használathoz lassú.

Tipp: Mindig legyenek jól felmelegítve a csavarók, ne itt spórolj az idővel!
Észrevétel: Nyugi, a kezeid egyáltalán nincsenek veszélyben, a csavarók belülről forrók, kívülről csak kellemesen melegek.

A loknik szerelmeseinek!
A loknik szerelmeseinek!

 

Egyéni igényekre szabva! A hajformázókat most 10–33%-os kedvezménnyel megrendelheted a szepsegbolt.hu internetes oldalon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top