Szépüljünk

Ismét divat a fényes szemfesték!

A Dinasztia című sorozatban is már láthattuk, és most visszatér. Így viseld, hogy jól nézzen ki.

A metálfényű szemfestéket nem könnyű viselni. Egyrészt végtelenül ridegnek hathat, ha nem a megfelelő színt választjuk, másrészt mivel beleül a legapróbb egyenetlenségekbe és ráncokba is, és ott villog, nagyon öregíthet; cserébe viszont az idén nagyon trendi lesz.

A Chanel tavaszi kollekciójának bemutatóján a sminkesek platinaszínű árnyalatot választottak és a teljes alsó és felső szemhéjat befedték vele; ezenkívül csupán feketével kontúroztak. Ez a smink minimum színpadinak hat, és persze közelről még éjszakai fényben is borzasztó, viszont a kifutóról könnyen adaptálható a hétköznapokra; de legalábbis bulizáshoz biztosan.

Ismét divat a fényes szemfesték!

Válasszunk a bőrtónusunknak megfelelő színt: ha sárgás a bőrünk, ne is próbálkozzunk ezüsttel, mert minden sárgás és vöröses színnel, ami az arcbőrünkön található, csúnyán ütközni fog; ilyen esetben réz- vagy aranycsillogású festéket használjunk. Ha rózsaszínes a bőrünk, akkor jó lesz az ezüst, a platina vagy a „majdnem fehér” is.

Ne vigyük fel a festéket a teljes szemhéjra, inkább csak a szemhéj mozgó részére vagy a szempillák tövébe. Ha kontúrozni szeretnénk, akkor ne fekete szemceruzát használjunk, hanem olyan színt, ami közelebb áll a szemhéjpúder színéhez, különben túlságosan elüt egymástól a két szín és a smink megváltoztatja az arcunk karakterét.

Ha ráncos a szemhéjunk, akkor tényleg csak a pillák tövében engedélyezzük magunknak a csillogást, a szemhéjat pedig azonos árnyalatú, de matt festékkel színezzük; így kevésbé lesz feltűnő.

Az ilyen, mondhatni hivalkodó sminkeket leginkább este érdemes viselni, hacsak nem vagyunk nagyon-nagyon fiatalok, mert a nappali fény sokkal erősebb bármilyen mesterséges megvilágításnál, így kevésbé lehet a sminkkel trükközni, és a metálfény az esetleges bőrhibákat a szemhéjon is kíméletlenül kihangsúlyozza.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top