nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szépüljünk
Megfejtjük a sminkecseteket!

Megfejtjük a sminkecseteket!

Olyan sokféle ecset kapható a drogériákban és parfümériákban, hogy sokszor nem tudjuk, melyik mire való, így megelégszünk a szivacsos szemfesték-applikátorral és egy púderecsettel, holott a legszebb sminkek kicsit több eszközzel készülnek.
Kessel Kriszta
f Ajánlom
9 Fotó megtekintése

Sminkecsetek

Szemhéjkihúzó ecset. Ha nem szemceruzával, hanem púderes szemfestékkel szeretnénk kihúzni a szemünket, akkor egy ilyenre lesz szükségünk. Viszonylag kemény és nagyon elkeskenyedik, hogy pontos vonalat tudjunk vele húzni.
Még több +
Kontúrecset. Ezzel az ecsettel, amely jóval kisebb a pirosító ecsetnél is, az arc kontúrozását csinálhatjuk meg pontosan. Az arccsont alá és az arc körvonalára lehet vele egy kis bronzosítót vagy egy árnyalattal sötétebb púdert felvinni.
Még több +
Púderecset. Ha alapozás után púderezzük az arcunkat, ilyen ecsetet kell használnunk, mert az arcunkat mégsem púderezhetjük négyzetcentinként.
Még több +
Alapozóecset. Ha nem nedves szivaccsal vagy ujjal dolgozzuk el az alapozónkat, akkor próbálkozhatunk speciálisan erre a célra kifejlesztett ecsettel is. Ezekből nem érdemes olcsót venni, mert csíkos lesz tőlük az arcbőrünk.
Még több +
Árnyékolóecset. Miután felvittük a különböző szemhéjfestékeket – hacsak nem extra sminket készítünk –, össze kell dolgozni a színeket. Ezt ilyen ecsettel ejthetjük meg a legprecízebben. Puha, de viszonylag kicsi.
Még több +
Kabukiecset. Ezeket a laposra vágott ecseteket ásványi alapozók felviteléhez használják a leggyakrabban. Körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el vele az arcunkon a púdert! Ha nagyon jó minőségű az ecset, akkor folyékony alapozót is fel lehet vinni vele.
Még több +
A szemöldökfestéket ilyen kis kefével lehet jól bedolgozni a szálak közé.
Még több +
Szemhéjpúderecset. Ez a legegyszerűbb ecset. Puha és sok festéket visz fel; ezzel nyomkodjuk a szemhéjunkra a púdert, amit később az árnyékolóecsettel dolgozunk el.
Még több +
Ajakecset. Ha erős színű rúzst akarunk használni, akkor vagy kenjük el az ujjunkkal a kontúrokat a vagányabb hatásért, vagy fessünk ecsettel precízen, ha klasszikusan szép ajkakat szeretnénk.
Még több +
Megosztás Facebookon