Szépüljünk

Így sminkelj, ha problémás a bőröd!

Ha nem tökéletes a bőröd, sminkkel eltüntetheted a hibákat. Ahhoz azonban, hogy ezzel ne rontsd tovább a bőröd állapotát, oda kell figyelned néhány dologra.

Ha pattanásos, foltos, tág pórusú, vagy épp zsíros a bőröd, érthető, ha nem szívesen mutogatod a szépséghibát. Kézenfekvő megoldásnak tűnik ugyan sminkkel elfedni, ez azonban akár többet ronthat a helyzeten, mint amennyit javít.  

Az alábbi képek tanúsága szerint még a világhírű nők sem mindig képesek sikerrel megbirkózni a problémás bőr vs. smink – vagy nem smink kérdésével…

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

 

Ha nem tudnánk, akkor csupán az arcbőrük alapján nem mondanánk meg sem Victoria Beckhamről, sem pedig Kate Mossról, hogy meghatározó divatikonok.

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

 

Cameron Diaz már rég, de Rihanna is néhány éve kinőtt a tinédzserkorból, a bőrük azonban nincs sokkal jobb állapotban, mint egy átlagos, pattanásos kamaszlányé.

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

Amikor a problémás bőr és a nagy felbontású fotótechnika találkozik, ilyen felvételek születnek: akinek nincs jobb dolga, akár neki is állhat számolgatni Adriana Lima és Katy Perry arcán a hatalmas pórusokat.

 

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

Pattanások a rivaldafényben - bőrproblémás celebnők

 

Vélhetőleg Gwyneth Paltrow és Renée Zellweger arcáról is lehervadt az elégedett mosoly, amikor utólag meglátták a fotókon, hogy bő zsírtól fénylő arcbőrrel vonultak a vörös szőnyegen.

Mit tehetsz, hogy ne járj így?

Bertalan Viktória, a Nők Lapja Café sminkes szakértője szerint az alapvető, legnagyobb hiba, ami bőrproblémák kialakulásához vezet, az, ha elhanyagoljuk a rendszeres arcápolást. A szakember tanácsa, hogy bármennyire egyszerűnek tűnik is, lehetőleg ne alapozóval igyekezzük eltakarni a problémás bőrt, ugyanis az alapozó alatt leáll a bőrlégzés, ami csak tovább rontja a bőr állapotát. Valódi megoldást az nyújt, ha kozmetikushoz fordulunk, aki megfelelőképpen kitisztítja és ápolja a bőrünket, a smink csupán átmeneti megoldás.

Ha néhány pattanást, kisebb foltot szeretnénk eltüntetni, a legjobb megoldás a helyi korrektorozás. A sminkes felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy e célra nem felel meg ugyanaz a korrektor, amit a szemünk alá használunk a karikák elfedésére. Legjobb, ha zöldes beütésű korrektort – vagy szárító, fedő stiftet – választunk, ez ugyanis ellensúlyozza a pattanás piros színét.

A pórusok kitágulása ellen Viktória a heti két bőrradírozást és a pórusösszehúzó pakolásokat javasolja. Akinek viszont már nagyon kitágultak a pórusai, jobb, ha nem kísérletezik otthon különféle pórusösszehúzó kencékkel, ezek ugyanis pattanásokat okozhatnak a nem kellőképpen tiszta bőrön. Ilyenkor inkább szintén látogassuk meg a kozmetikust, tisztíttassuk ki a bőrünket, majd ezután bőrradírral és pórusösszehúzóval tartsuk szinten az állapotát.

A mindennapi alapozás a tág pórusú bőrre sem jelent megoldást, alkalmi használatra viszont ez esetben a szilikontartalmú, illetve feszesítő alapozók a legmegfelelőbbek.

Kifényesedő arcbőrre – ha ezen kívül más probléma nincs vele – a sminkes a matt alapozók és a púder mértékletes használatát ajánlja. Emellett barátunk lehet a mattító lapocska nevű ügyes találmány, mellyel a már lealapozott, púderezett bőrünkről itathatjuk fel a fényesedést okozó zsírt.

Bertalan Viktória hozzátette azt is, hogy bármilyen smink van is az arcunkon, rendkívül fontos, hogy azt lefekvés előtt maradéktalanul távolítsuk el sminklemosó kendő, valamint a bőrtípusunknak megfelelő tonik és arctej segítségével.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top