Szépüljünk

Divatba jött a bajusz

Nem tréfálunk: tényleg egyre több bajuszos fiatalembert látunk az utcákon. És nem, nem az egyébként is rosszabb adottságokkal rendelkezőek viselik a szájszőrzetet, hanem épp a legszebbek. Nagyon szexi.

Valamikor a kilencvenes évek végén a George Michael-féle nagyon ápolt, nagyon rövid kecskeszakáll volt a legmenőbb. Bár a körszőr ízlés kérdése, azért a legtöbb arcberendezéshez nem illik, így esett, hogy a mai napig is jó pár mű-George Michael járkál az utcán értetlenül, hogy ők miért nem olyan sikeresek a nőknél, mint a haverjaik.

Nekik lehet megoldás a legújabb őrület, a bajusz, amit először egy-két éve láttunk először az utcákon, elsősorban hipstereken (perifériás kulturális jelenségeket fetisizáló huszonévesek és harmincasok), akik James Francóval párhuzamosan jöttek rá, hogy olyan sok idő telt el a 30-as, 40-es évek bajuszai óta, hogy ismét meg lehet próbálni menővé tenni. Sikerült: minden lány szerelme, Ryan Gosling is előfordult már bajusszal kamerák előtt, de Jude Law is amögött rejtőzködik rosszabb napjain.

Persze nem mindegy, hogy milyen az a bajusz: sem a Salvador Dalí-s, sem a nagy tekergőre belőtt hagyományos csordásbajusz nem menő. A legszebb valahol Jávor Pál stílusa körül keresendő. A bajusz legyen rövid, ápolt, és látsszon rajta, hogy az egy bajusz, nem pedig borotválkozási lustaság eredménye.

 
Divatba jött a bajusz
 
Divatba jött a bajusz

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top