Szépüljünk

52 plasztikai műtéten van túl a világrekorder

Bár nem lehet azt mondani, hogy a nő nem vitte túlzásba a plasztikai műtéteket, azt el kell ismerni, hogy az orvosok ügyesen dolgoztak…
Cindy Jackson

Cindy Jackson

Forrás: The Sun 

Az amerikai Cindy Jackson jól karbantartott harmincasnak látszik, valójában azonban az idén tölti be az 57. életévét. A Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg ő az a személy, aki a világon a legtöbb plasztikai műtéten esett át.

A nő saját bevallása szerint már kisgyerekként elégedetlen volt a külsejével, és tizenévesen kezdte tervezgetni, hogy változtat rajta. Az egyetemen művészettörténetet hallgatott, s tanulmányai során rengeteget foglalkozott azzal a témával, hogy az olyan festőművészek, mint például Michelangelo vagy Leonardo da Vinci, műveiken hogyan voltak képesek megjeleníteni tökéletesen arányos arcokat. „Nagyon pontos arányokat használtak, tudták például, hogy a szemeknek pontosan olyan milyen távolságban kell lenniük egymástól, és mekkora lehet az áll és a szemek távolsága. Ez alapján kezdtem figyelni a saját külsőmet, és rájöttem, hogy azért nem vagyok szép, mert az arányaim egytől egyig rosszak. Túl nagy volt az orrom, túl hangsúlyos az állam. Az arcom sehogy sem stimmelt” – magyarázta Jackson a The Sun című lapban.

1987-ben Cindy édesapja elhunyt, és a nő egy viszonylag nagyobb összeget örökölt utána. Ebből a pénzből végeztette el az első néhány beavatkozást: a szemhéját felvarratta, az orrát és az állát kisebbre szabatta, az orcáit és az ajkait pedig feltöltette. Miután az arcával már nagyjából elégedett volt, a testét is átszabatta: zsírleszívásokat és térdplasztikát csináltatott.

Az első műtétsorozatot aztán az elmúlt 25 évben további beavatkozások követték: többek között orrplasztikák, arcfeltöltések, ráncfelvarrások, zsírleszívások sora. A rekorder eddig összesen 52 beavatkozáson van túl, a legelismertebb plasztikai sebészek műtötték Amerikában, Ausztráliában és Angliában.

A brit lapnak adott nyilatkozatában leszögezte, hogy esze ágában sincs leállni a műtétekkel, mivel soha nem szeretne megöregedni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top