Szépüljünk

Küzdj meg a téli szépségparákkal!

Cserepes ajkak, elkenődött szempillaspirál, sapkától lelapult haj, alapozóval összemázolt garbónyak – tipikus téli idegesítő-faktorok. Elkerülhetők!

Száraz bőr

A kinti hideg és a fűtött helyiségek száraz levegője, illetve az ezek közti váltások erősen szárítják a bőrt, ezért a hideg hónapokban ennek megfelelő ápolásra van szüksége, és bizony nem csupán esztétikai okokból. Télen használj olaj- vagy vajalapú, tápláló és nedvességmegkötő hatóanyagokat tartalmazó arckrémet, illetve testápolót! A leghatékonyabbak ezek közül is a mandula-, kókusz- avokádó- vagy jojobaolajat, aloé vera-kivonatot, valamint a shea vajat tartalmazó termékek.

Küzdj meg a téli szépségparákkal!

Hetente egyszer tisztítsd át a bőröd finom, apró szemcséjű bőrradírral, illetve testradírral, hogy megszabadítsd az elhalt hámsejtekről. Radírozás után mindig használj hidratáló krémet és testápolót!

Bármennyire élvezetes is ebben az időszakban a forró kádfürdő, a bőrt sajnos az is szárítja. Helyette zuhanyozz inkább kellemesen meleg vízben, olajos alapú tusfürdővel. Ha viszont semmiképp nem akarsz lemondani a kádazásról, adj a kád vizéhez 1-2 teáskanál szódabikarbónát és jojobaolajat!

Kicserepesedett ajkak

Az ajkaid kicserepesedését legkönnyebben úgy kezelheted vagy előzheted meg, ha jó minőségű, méhviaszt tartalmazó, olajos vagy vajas alapú, ízesítetlen ajakbalzsammal kened, naponta többször is. Ha szájfényt vagy rúzst használsz, az alá se felejts el felkenni egy réteg ajakbalzsamot! 

Elkenődő szemfesték

A nedves idő, illetve a hideg levegő és a szél hatására kicsorduló könnycseppek hamar elkenik a szemfestéket. Ennek kivédésére használj jó minőségű, vízálló szempillaspirált! Ezt jellegénél fogva  tényleg macerásabb eltávolítani, mint a nem vízálló változatot, de vízálló sminkre kifejlesztett lemosóval – melyhez szinte bármelyik drogériában hozzájuthatsz – könnyen megszabadulhatsz tőle.

Ha szemhéjpúdert is használsz, kenj alá szemhéjalapozót, ez ugyanis még nedves körülmények között is a helyén tartja a szemhéjpúdert.

Küzdj meg a téli szépségparákkal!Sápadt arc

A szintetikusan barna bőr már jó ideje nem divat, érthető azonban, ha zavar, hogy sápadt vagy. A legkézenfekvőbb és egyben legkíméletesebb megoldás, ha természetes, rózsás árnyalatú pirosítóval frissíted fel az arcszínedet. Ez még akkor is feldobja a megjelenésed, ha semmi más sminket nem teszel fel.

Alapozó a sapkán, garbónyakon

Ha vállalható állapotban van az arcbőröd, a téli hónapokban – csupán megszokásból – ne használj a mindennapokban alapozót! Ha mégis szükséged van rá, válassz hidratáló alapozót, vagy ami még jobb: színezett hidratálót!

Azt, hogy az alapozó összemázolja a sapkádat vagy épp a garbód nyakát, legegyszerűbben úgy védheted ki, ha csak részben kened le az arcodat. Ehhez egy, a bőrszínedhez tökéletesen passzoló alapozóra, valamint sminkszivacsra lesz szükséged: a benedvesített szivaccsal egészen vékony rétegben vidd fel az alapozót a „kritikus” helyekre, tehát a szemed alá, az orrodra és az orcáidra, azokat a felületeket viszont, melyek a ruházatoddal érintkeznek, hagyd ki! 

Abban az esetben, ha mindenképp kénytelen vagy rendszeresen az egész arcodat alapozni, szerezz be sminkfixáló spray-t! Ha ezzel lefújod a lealapozott homlokod és állad, nem keni össze a holmijaidat. Ezt a terméket profi sminkcuccokat árusító üzletekben keresd! 

Küzdj meg a téli szépségparákkal!Hajhullás, kiszáradás, fokozott zsírosodás a töveknél

A téli időjárás viszontagságai a bőrünkhöz hasonlóan a hajunkat is jócskán megviselik. A leggyakoribb problémák ilyenkor a hajhullás, a hajtövek szokottnál gyorsabb zsírosodása és a haj szárazzá, sprőddé válása. 

A hajat lehetőség szerint minél inkább kíméld meg a szélsőséges hőmérséklet-különbségektől. Ennek érdekében először is hordj fejfedőt! Hajmosáskor ne használj túl forró vizet, a hajszárítót pedig állítsd legfeljebb közepes hőmérsékletre! A sütővasak, hajvasalók használatát amennyire csak lehet, mellőzd! Hetente legalább egyszer ápold a hajad olajos hajpakolással!

Sapka alatt lelapuló haj

A sapka vagy kalap lelapítja a hajadat, ez tény. A legüdvösebb megoldást ez ellen egy mostanában elterjedőben lévő termék, a hajformázó por jelenti, mely látványosan megemeli, dúsabb hatásúvá teszi frizurát. Közvetlenül a hajtöveidre kell felvinni, ha pedig fejfedő lelapította a hajad, elég csak néhány mozdulattal áttúrni a porral előzőleg beszórt hajtöveket, és a frizurád újra megemelkedik.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top