Szépüljünk

Madonnát majmolják: menő a mű-lenövés

Madonna egyik védjegyévé vált a lenövésnek látszó, sötét csík szőke haja tövében. Mostanában egyre több híresség és civil nő igyekszik ugyanezzel a trükkel fiatalabbnak látszani.
Ő kezdte
Madonna védjegye

A negyvenhez közelítő, vagy épp azon már túl lévő hírességek egész sora – többek között Kate Moss, Jennifer Aniston és Gwyneth Paltrow – festetett magának mostanában Madonnáéhoz hasonló mű-lenövést, mellyel nyilvánvalóan azt a látszatot akarják kelteni, hogy még nem őszülnek, csupán természetes, ősz hajszálaktól mentes barna hajszínük bukkan elő szőke tincseik tövében.

A szándékosságot bizonyítja, hogy nem csupán paparazzifotókon láthatjuk lenőtt hajjal ezeket a sztárokat, hanem a vörös szőnyegen is rendszeresen így jelennek meg. Pedig, ha tegyük fel, a hétköznapokban lazábban veszik is az ilyesmit, a jelentős eseményekre, gálákra készülődve nyilvánvalóan bele kellene férjen a hajfestés is. Mint ahogy valószínűleg bele is fér, csak épp az őszülő töveket nem rögtön szőkére, hanem lenövésnek tűnő barnára festetik a hatás érdekében.

„Nem tudom, hogyan is hihetné el bárki, hogy a negyvenes–ötvenes éveikben járó nők sötét színű lenövése természetes. Rendkívül ritka, hogy egy nő negyvenéves kora körül még ne őszüljön, az ötvenes éveikben járó hölgyeknél pedig szinte egyáltalán nem fordul elő – magyarázta Richard Ward brit sztárfodrász a Daily Mail magazinban. – Nem szégyen persze, ha egy nő fiatalnak akar látszani, ameddig csak lehet” – tette hozzá. 

Lenövést villantanak a vörös szőnyegen
Lenövést villantanak a vörös szőnyegen

 

A szakember elárulta, hogy Madonna mintájára nem csupán a hírességek, de rengeteg középkorú civil nő is mű-lenövést festet magának, pedig ez egyáltalán nem áll jól mindenkinek. Viseléséhez ugyanis egyfajta vagányság, és persze fiatalos öltözködési stílus szükségeltetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top